Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovácko bude obhajovat pozici nejlepšího moravského týmu i s Kaloudou

Uherské Hradiště - Bez výrazných změn se pokusí fotbalisté Slovácka obhájit pozici nejlepšího moravského klubu. Jedinou novou tváří v týmu je Luboš Kalouda. Šestý celek uplynulého ročníku opustil útočník Jakub Petr, který se vrátil po skončení hostování do druholigové Olomouce. Do Karviné odešel obránce Jan Trousil a angažmá si hledá Václav Ondřejka.

Slavící fotbalisté Slovácka
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Chceme navázat na výkony a výsledky z uplynulého ročníku. Obhajoba bude trochu obtížná. Ku prospěchu věci je, že máme stejný kádr. Přáním každého trenéra je ovšem posílit tým. Vedení klubu nám nedalo konkrétní cíl, do jakého místa se máme umístit. Budeme se snažit hrát minimálně v poklidném středu tabulky," uvedl trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Pětitýdenní příprava s počátečním fyzickým drilem kouče uspokojila. V herní části Slovácko odehrálo šest zápasů, prohrálo pouze s Trenčínem. Nejvíce byl Habanec spokojen s remízou 2:2 v maďarském Györu. Stejným výsledkem skončila i generálka s Třincem. Na výkon svých svěřenců už měl ale kouč jiný názor. "V prvním poločase jsem náš tým nepoznával. Musel jsem o přestávce hráčům důrazně domluvit. Naštěstí nás tento výpadek potkal týden před zahájením ligy," řekl Habanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Největší letní posilou Slovácka je záložník Kalouda

Největším současným problémem Slovácka je nedostatek útočníků. Po odchodu Petra zůstal v kádru pouze Libor Došek. "Chybí nám ještě někdo další do koncovky. Získat kvalitního hrotového hráče za šest až osm milionů ovšem v možnostech klubu není. Okoukané hráče přejeté slovenskou první a českou druhou ligou můžeme mít hned. Jenže po takových posilách netoužíme. Raději počkáme, zda se nám někoho kvalitního nepodaří sehnat později," nastínil Habanec možnosti dalšího posílení kádru.

Do začátku ligy nezasáhnou dlouhodobě zranění Filip Hlúpik a Matěj Biolek. První se ještě zotavuje po operaci křížových vazů. Biolek už začal běhat bez míče, s plným zapojením může počítat nejdříve za dva měsíce. Do sobotní premiéry se Slavií už naopak bude v pořádku Jaroslav Diviš, který si doléčuje naražený sval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články