Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hubník zůstává v Plzni; Teplice, Slovácko a Bohemians vstoupily do přípravy

Praha – Roman Hubník zůstane i v příští sezoně v Plzni. Třicetiletý fotbalista se západočeským klubem prodloužil smlouvu do konce června 2015, přestože se spekulovalo o jeho letním odchodu. Letní přípravu zahájila trojice prvoligových klubů, na trávníky poprvé před podzimní sezonou vyběhli hráči Teplic, Slovácka a Bohemians 1905.

Roman Hubník v zápase se Slavií
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Jsem rád, že mohu dál pokračovat ve Viktorii Plzeň a bojovat o co nejlepší výsledky v domácí soutěži i evropských pohárech. Nadále chci vítězit a Viktoria k tomu má ty nejlepší předpoklady," řekl Hubník. Čtyřiadvacetinásobný reprezentant přišel do Viktorie loni v září a vedle třinácti startů v domácí soutěži zasáhl také do Ligy mistrů a Evropské ligy. Bývalý stoper Olomouce, FK Moskva, Sparty Praha nebo Herthy Berlín nastupoval také na levé straně obrany.

Slovácko zahájilo přípravnou fázi

Fotbalisté Slovácka začali přípravu bez čtyř hráčů z kádru uplynulé sezony Jana Trousila, Václava Ondřejky, Jana Lukáše a Jakuba Petra, který se po skončení hostování vrací do druholigové Olomouce.

Hráči se po dovolené už na konci minulého týdne sešli na lékařských testech v Olomouci a někteří z nich si zahráli v pátek přípravný zápas v Čechovicích. "Útočník Lukáš by měl zamířit do Třince. Ondřejka a Trousil si hledají angažmá. Žádnou novou posilu zatím nemáme, do přípravy se zapojilo šest juniorů.

Mezi nimi je i juniorský reprezentant Bosny Eldar Civič," řekl tiskový mluvčí Slovácka František Ondříček. Zápasovou přípravu začne Slovácko už ve středu v Boršicích, kde přivítá slovenskou Dubnici. Postupně se utká se Žilinou, Slovanem Bratislava a Trenčínem. Vrcholem herní přípravy bude od 7. července pětidenní soustředění v Rakousku se dvěma zápasy se zahraničními celky. Generálku na ligu Slovácko odehraje 19. července s Třincem.

Slavící fotbalisté Slovácka
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Bohemians zahájili přípravu s Bratanovičem

Bohemians Praha 1905 zahájili letní přípravu na novou sezonu i s brankářem Milanem Švengerem a slovinským útočníkem Elvisem Bratanovičem, kteří budou ve vršovickém celku hostovat ze Sparty, respektive z Teplic. Na oba hráče mají Bohemians také opci na přestup.

Podle klubového webu by měl být další posilou nového trenéra Romana Pivarníka útočník Dukly Vojtěch Engelmann, jenž má s "Klokany" začít trénovat příští týden. Své hostování ze Sparty proměnil v trvalý přestup stoper Daniel Krch, který s Bohemians podepsal tříletou smlouvu.

Z juniorky se přesunuli k prvnímu týmu mladíci Michal Hubínek a Petr Dočekal, po dlouhodobém zranění kolena začal trénovat také bývalý reprezentant Radek Šírl. První herní test čeká Bohemians v sobotu na turnaji v Benátkách nad Jizerou, kde startuje také Jablonec, Mladá Boleslav a Hradec Králové.

Ščasnému se v Teplicích hlásil i Jirásek ze Sparty 

Fotbalisté Teplic zahájili přípravu na novou sezonu. Na srazu se trenérovi Zdeňku Ščasnému hlásilo 31 hráčů, chyběli zranění Martin Jindráček se Štěpánem Vachouškem a také Elvis Bratanovič, který odešel na hostování do Bohemians 1905.

Na Stínadlech se objevilo také několik nováčků včetně Milana Jiráska ze Sparty, který v minulosti působil v mládežnických týmech Interu Milán. "Slibuji si od něj zkvalitnění středové řady, protože tam jsme především při zraněních měli problémy," řekl na klubovém webu Ščasný. Z Interu Baku se pak do Teplic na zkoušku vrátil Ivo Táborský. Tým nyní čeká týdenní příprava v Duchcově a první zápasy odehraje v sobotu na turnaji v Dubí za účasti Dynama Drážďany, Liberce a Varnsdorfu.

O dva dny později Teplice zamíří na soustředění do Modré, které zakončí přípravným zápasem s Viktorií Žižkov. Následovat budou zápasy s Lechem Poznaň, Halerscherem a Vltavínem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články