Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Synot liga. Nejvyšší fotbalová soutěž po 17 letech mění název

Praha - Česká nejvyšší fotbalová soutěž bude mít po 17 letech nového titulárního partnera. Společnost Gambrinus v názvu ligy nahradí skupina Synot. Společně s názvem se mění i logo nejvyšší fotbalové soutěže. Smlouvu s FAČR Synot uzavřel na dobu čtyř let s opcí na další čtyři roky.

Nové logo nejvyšší fotbalové soutěže
zdroj: LFA

"Mám radost, že se jednání s tak významným partnerem podařila dotáhnout do konce," sdělil předseda FAČR Miroslav Pelta. "Ve skupině SYNOT získáváme důležitého spojence, který se bude výrazně podílet na rozvoji české nejvyšší soutěže, ale i celého fotbalu. Již samotná délka kontraktu nasvědčuje tomu, že chceme společně dlouhodobě budovat kvalitní produkt," doplnil Pelta.

Podpora fotbalu není pro Synot novou záležitostí, přes dceřinou firmu nyní zaštiťuje jméno stadionu v Edenu. Do roku 2004 byl také hlavním partnerem uherskohradišťského fotbalového klubu (dnes 1. FC Slovácko), kolem něhož se právě před deseti lety rozjela největší fotbalová korupční aféra v samostatných českých dějinách.

Je nám líto, video expirovalo.
První česká liga po 17 letech mění svůj název

Gambrinus byl titulárním partnerem fotbalové ligy od roku 1997. Ročně za to platil zhruba 40 až 50 milionů korun. Finanční detaily kontraktu se Synotem ani jedna strana nezveřejnila. "Jedná se o významné navýšení oproti minulým rokům. V horizontu těch čtyř let se jedná o stovky milionů korun," řekl předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

"Příchod nového a silného generálního partnera je signálem, že se první fotbalová liga znovu posune správným směrem. Fotbalové kluby tak mohou ruku v ruce se skupinou Synot budovat kvalitní soutěž evropské úrovně," dodal Svoboda.

Nadnárodní skupina Synot má vedle sázkové společnosti Synottip, jejíž jméno nese mimo jiné i fotbalový stadion v pražském Edenu, také například hrací automaty, divizi informačních technologií, jeho další firmy spravují reality nebo prodávají vozy BMW. Celkem působí ve 12 zemích světa a v České republice je jeho roční obrat zhruba 10 miliard korun.

Zdroj
ČT sport, FAČR, gambrinusliga.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články