Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Štěpán skóroval proti "své" Olomouci. Budu rád, když se zachráníme oba, říká

Olomouc – Moravskoslezské derby o "větší naději na přežití" nabídlo málo vídaný obrat. Baník otočil skóre s Olomoucí z 0:2 na konečných 3:2 a přispěl k tomu jedním gólem i Vojtěch Štěpán. Ostravský hráč pomohl potopit na sestupovou pozici svůj mateřský klub.

Fotbalisté Baníku v zápase proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Štěpán ve 47. minutě smazal dvougólový deficit Slezanů. "Nakopl nás gól na 2:1 z nastavení prvního poločasu a pak myslím, že i ten můj gól na 2:2. My jsme si ale v kabině říkali, že nesmíme panikařit. V úvodu jsme dostali dva góly, to byla facka. Ale nehráli jsme jinak špatně. Měli jsme více ze hry, jen jsme byli víc nedůslední v obraně," řekl Štěpán.

Pocity se v osmadvacetiletém záložníkovi po vítězné brance Brazilce De Azeveda z 93. minuty tloukly. Radost z obratu se mísila s realitou pádu mateřského klubu na předposlední místo v tabulce. Odchovanec Sigmy v hanáckém dresu do léta 2010 působil, debutoval v něm i střílel své první góly v nejvyšší soutěži.

"Já teďka jsem v Baníku, takže jsem za ty tři body šťastný. Tak to už to prostě je. Sigmě budu přát, aby si ty body uhrála někde jinde, a budu rád, když se zachráníme oba," řekl Štěpán.

Vojtěch Štěpán:

"Asi si na ten zápas budeme pamatovat. Když to bylo 2:0, říkal jsem si, že je to průser. Museli jsme začít jezdit po zadku. Když jsme vyrovnali, Sigma už byla trošku pod dekou. Šance tam byly na obou stranách, ale štěstí se přiklonilo k nám."

Ve stejně situaci nebyl jen Štěpán. Olomoucká klika v ostravských službách sehrála důležitou roli. Zranění gólmana Pavlenky pustilo k prvoligovému debutu bývalého olomouckého brankáře Vojtěcha Šroma, který sice z první rány kapituloval, ale pak zápas dochytal s přehledem a jistotou. A výhra musela těšit i dalšího Sigmou odloženého hráče Marka Šichora, jenž v 36. minutě střídal Lindpereho.

"Kvůli takovým zápasům se hraje fotbal"

Ostrava dohrála poslední necelou hodinu bez možnosti vystřídání. Kvótu tři změn vyčerpala kvůli zdravotním problémům už za 36 minut, řadu hráčů včetně Štěpána v závěru braly křeče. "Já jsem to dohrával s nataženým svalem. Celému mužstvu už docházely síly, ale ukázali jsme ohromné srdce," řekl Štěpán.

Ostrava má před předposlední Olomoucí tříbodový náskok i lepší vzájemné zápasy. "Zachránění nejsme, ale je to super. Kvůli takovým zápasům se fotbal hraje. Jenom mě mrzí, že nebyl plný stadion. S fanouškama v kotli bychom si to užili ještě více," řekl Štěpán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články