Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplice budou hrát v Ďolíčku o návrat na pohárovou příčku

Praha - Fotbalisté Teplic minulý týden ukončili třízápasovou sérii bez vítězství a v předehrávce 24. kola Gambrinus ligy tak můžou pomýšlet na návrat na třetí místo. Na hřišti předposledních Bohemians 1905 je však nečeká nic lehkého, protože o udržení bojující klokani nutně potřebují bodovat. Utkání přinese náš web v textové on-line reportáži.

Bohemians z posledních tří zápasů získali jen dva body a od příček zajišťujících záchranu je nyní dělí čtyři. "Mohli jsme si pomoci případným vítězstvím v Olomouci, ale teď nás čeká další utkání s Teplicemi, které musíme vyhrát," řekl trenér Luděk Klusáček.

Zelenobílí dali na jaře v sedmi zápasech jen tři branky, jedna z nich navíc byla vlastní. Kouč Teplic Zdeněk Ščasný přesto v Ďolíčku očekává těžký zápas. "Teď to platí dvojnásob. Nechci říct, že by Bohemka měla poslední šanci, ale kdyby zápas s námi nezvládla, tak by to měla v boji o záchranu hodně těžké. Sám jsem to zažil v minulé sezoně a vím, že hrají o bytí," prohlásil.

Teplice se mohou v případě vítězství minimálně do neděle posunout o dva body před Mladou Boleslav na třetí místo, které zaručuje start v evropských pohárech. Ščasného proto těší, že po delší době nemá přeplněnou marodku.

S míčem už začali trénovat kanonýr Mahmutovič i stoper Lüftner, které na dlouho vyřadilo zranění kolena. "Když to půjde jako do teď, tak by Mahmutovič měl na konci ligy hrát. Ale samozřejmě bude záležet na tom, v jaké budeme situaci," uvedl Ščasný.

Klimpl by měl hrát, Litsingi pouze na lavičce?

Po trestech se navíc vracejí Ljevakovič s Matulou a chybět by neměl ani Klimpl, přestože si před týdnem při výhře nad Příbramí natrhl sval. "To je docela zajímavá záležitost. Na kontrole mu našli trhlinu ve svalu, ale Maroš nás ujišťoval, že tyhle věci se mu hojí hrozně rychle. No a teď už trénuje bez omezení," konstatoval Ščasný.

Jediný kaz v přípravě na zápas s Bohemians tak teplickému trenérovi připravil Francis Litsingi, kterého o víkendu policie přistihla při řízení v opilosti. Klub konžského záložníka potrestal pokutou a podmíněným ukončením smlouvy.

Ščasný přesto s Litsingim dál počítá. "Myslím, že pokuta a podmínka ho vytrestaly dostatečně, takže já k dalším sankcím sahat nebudu. Musí však mít výkonnost a také se musí soustředit hlavně na fotbal," podotkl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články