Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla chce zpět na 3. místo, v cestě stojí Jihlava

Praha – Zpět na třetí místo tabulky by se přinejmenším do neděle rádi vrátili fotbalisté pražské Dukly. Žlutočervení hostí Jihlavu, která má naopak spíše sestupové starosti a v této sezoně získala na hřištích soupeře pouhé dva body. Přímý přenos utkání sledujte dnes od 15:30 na ČT sport a našem webu

Dukla chce napravit poslední zaváhání z malého pražského derby se Slavií (1:2), Vysočina naopak potřebuje body v boji o záchranu. "Jihlava je nebezpečná v tom, že má hráče spíše na rychlý protiútok, a proto lze předpokládat, že budeme muset hodně tvořit a dostávat se do zhuštěného prostoru soupeře. To nám moc nefungovalo na Slavii, takže jsme se na to v týdnu připravovali, abychom to dnes zvládli lépe," řekl trenér Dukly Luboš Kozel.

Jihlava v tomto ročníku získala venku jen dva body a na ligovou výhru ze hřišť soupeřů čeká dvacet utkání. Její kouč Petr Rada protivníka dobře zná, protože na Julisce strávil část hráčské kariéry a za Duklu chytá i jeho syn Filip. "Nostalgie půjde stranou a z mého pohledu půjde o běžný prvoligový zápas. Hecování neprobíhá ani mezi mnou a synem. Vždy jsem ho vedl k profesionalismu a takový přístup od něj očekávám i během sobotního utkání," utvrdil Rada. Všechny tři dosavadní ligové souboje mezi Duklou a Jihlavou skončily remízou.

Klokani v boji o záchranu

Aktuálně poslední Bohemians 1905 se představí na hřišti Slovácka a pokusí se zlomit desetizápasovou šňůru bez vítězství. Devět kol čeká na plný bodový zisk předposlední Ostrava, která hostí v záchranářském souboji třináctou Příbram. Druhý nováček Znojmo přivítá v Brně Jablonec, na jehož hřišti na podzim uhrál netradiční výsledek 5:5. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články