Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Znojmo už není poslední, vyhrálo nad Olomoucí 2:1

Brno – Znojmo slaví třetí výhru v sezoně. V 15. kole vyhrálo nad Olomoucí 2:1 a z posledního místa v tabulce se posunulo na dvanáctou příčku. Skóre po 43 sekundách otevřel Okleštěk, Sigma sice v 64. minutě srovnala díky Navrátilovi, ale hned za tři minuty rozhodl o třetí výhře Znojma v sezoně Hrošovský. Moravané se tak se svým azylem v Brně rozloučili vítězstvím, na jaře už by měli hrát na stadionu ve Znojmě, který prochází rekonstrukcí. Ambiciózní Olomouc popáté za sebou nedokázala zvítězit a před sestupovými příčkami má jen čtyřbodový náskok.

Radost fotbalistů Znojma
zdroj: ČT Brno

Znojmo zaskočilo Hanáky hned v úvodu. Neuběhla ani minuta, když Hrošovský vyslal přesný pas za obranu, kam si naběhl Okleštěk a s přehledem prostřelil brankáře Zlámala. Olomoucká defenziva zaspala a problémy měla i dál. Aktivní Hrošovský se dostal na hranici vápna a jeho střela zapadla metr vedle levé tyče.

Potrestaný kouč Leoš Kalvoda, kterého na lavičce zastoupil asistent Tibor Duda, sledoval zápas z hlediště a s výkonem svého týmu musel být spokojený. Znojemští měli v první půli více ze hry a soupeře do velkých šancí nepustili. Výjimkou byl volej Ordoše, jenž o metr přestřelil Hrubého bránu.

Po změně stran se do první šance dostal Ordoš, ale rána mu příliš nesedla a Hrubý mohl zůstat v klidu. Na druhé straně dopadl podobně Vašíček. V 64. minutě Sigma z první gólové příležitosti udeřila. Navrátil vypálil přes obránce a míč s pomocí teče zapadl do sítě.

Radost z vyrovnání ale vydržela hostům jen tři minuty. Nepožitek poslal centr na pravou stranu vápna, kde byl Hrošovský. První střelu vyrazil Zlámal do Hrošovského nohou a od nich se míč poměrně šťastně došoural do sítě.

Tibor Duda (Znojmo): "Bylo to vůbec hodně specifické utkání. Máme z Olomouce hráče i trenéra, který měl nyní trest. Spolupráce s ním byla jednodušší, stál za střídačkou, slyšeli jsme se a na všem se domluvili."

Zdeněk Psotka (Olomouc): "Zhruba od 30. minuty nám začala fungovat středová formace, mohli jsme si centrovanou přihrávkou vytvořit finální pozici, ale bohužel jsme byli nepřesní. Řekl bych, že druhý poločas jsme byli lepší jak soupeř, ale finální přihrávka nám nefungovala a do šancí jsme se moc nedostávali. Nemůžeme být spokojeni."

Gólovou přihrávku si připsal záložník Nepožitek, jeden z pětice hráčů znojemského kádru, kteří prošli Olomoucí. Na Hané navíc působil i trenér Kalvoda. "Známe spoustu kluků. Někteří z nás v Olomouci působili a bylo jasné, že jsme měli proti soupeři motivaci. Za výhru byla slíbená odměna, kluci dají do šatny něco dobrého, už se velice těšíme," řekl útočník Vašíček, který ve Znojmě ze Sigmy hostuje.

V závěru se hosté pokusili o vyrovnání, posílili útok, ale střídajícímu Lietavovi lapil pokus ze standardky gólman Hrubý. "Druhý poločas bych řekl, že jsme byli lepší jak soupeř, ale finální přihrávka nám nefungovala a do šancí jsme se moc nedostávali. Nemůžeme být spokojeni," uvedl trenér Sigmy Zdeněk Psotka. "Z naší strany tam nebyl hlad po gólech. Byl to špatný výkon a jsem velice zklamaný," doplnil autor olomoucké branky Navrátil.

1. SC Znojmo - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Branky: 1. Okleštěk, 67. Hrošovský - 64. Navrátil. Rozhodčí: Jílek - Urban, T. Kovařík. ŽK: Nepožitek, Jonov - Varadi. Diváci: 572.

Sestavy:

Znojmo: Hrubý - Hnaníček, Jonov, Hudec, Mudra - Hrošovský, Nepožitek (71. Helísek), Lacko, Crnkič (85. Tomeček) - Okleštěk - Vašíček (90. Odehnal). Trenér: Duda.

Olomouc: Zlámal - Varadi, Koutný (58. Wiljaars), Škerle, Vepřek - Houska (83. Lietava), Ordoš, Šindelář - Navrátil, Doležal, Javůrek (77. Falta). Trenér: Psotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články