Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec si poradil s Bohemians i posedmé za sebou

Praha - Jablonec vyhrál 1:0 na hřišti Bohemians 1905. Utkání rozhodl po hodině hry Michal Hubník osmým gólem v sezoně. Hosté navázali na poslední domácí triumf 6:0 nad Příbramí, "klokani" naopak prodloužili svou sérii bez výhry na sedm utkání.

Bohemians 1905 - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Bohemians nastoupili v úplně jiné obranné čtyřce než v minulém zápase s Duklou. Poprvé v sezoně dostal šanci uzdravený stoper Cseh, tradiční záložník Moravec zase zaskočil na pravém kraji. Zranění nepustilo do hry Šírla, Koláře a Kalinu, pro karty nemohl nastoupit Šmíd a kvůli dohodě klubů ani kmenový hráč Jablonce Jakub Štochl.

První větší šance měli v Ďolíčku Severočeši. V sedmé minutě pokus Hubníka odvracel z brankové čáry Cseh. Bohemians ohrozili brankáře Valeše poprvé ve 22. minutě, když Nerad technickou ranou těsně minul pravou tyčku. Na druhé straně běžel Hubník téměř od půlky sám na Berkovce, ale ten autora hattricku proti Příbrami vychytal.

"Jablonec se dostal hlavně v prvním poločase do více šancí. Měl takové dvě tři ložené, my měli jednu tutovou šanci Kuby Hory hlavou a další nedořešené pološance," řekl trenér Bohemians Jozef Weber, který v severočeském mužstvu dlouho hrál a pak ho vedl jako asistent.

Jozef Weber (Bohemians): "Přestože jsme měli výrazné ztráty v sestavě, tak si myslím, že naše mužstvo odehrálo solidní zápas proti soupeři, který je samozřejmě někde jinde. Hráli jsme s nimi, co se týče hry, vyrovnanou partii."

Roman Skuhravý (Jablonec): "Přestože jsme nehráli dobře, tak jsme zaslouženě vyhráli, protože jsme měli víc brankových příležitostí než soupeř a druhý poločas jsme ho do ničeho nepustili. Z toho pohledu zasloužené vítězství Jablonce."

Druhý poločas byl sice v úvodu oboustranně opatrnější, ale v 61. minutě otevřel skóre Jablonec. Hubník si naběhl na kolmici za obranu a prostřelil Berkovce mezi nohama. Střídající Kopic mohl poté pojistit náskok Baumitu, Berkovec však jeho přízemní ránu chytil. Hosté si pohlídali vedení a Bohemians do závěrečného tlaku vůbec nepustili. "Dostali jsme branku a bohužel jsme se, na rozdíl od zápasu s Boleslaví (1:1), nedokázali dostat do nějakého tlaku a utkání zdramatizovat," litoval Weber.

Jablonec přerušil čtyřzápasovou sérii bez venkovního vítězství a v Ďolíčku protáhl svou ligovou neporazitelnost trvající od března 2000. "Přestože jsme nehráli dobře, tak jsme zaslouženě vyhráli, protože jsme měli víc brankových příležitostí než soupeř a druhý poločas jsme ho do ničeho nepustili," řekl trenér hostů Roman Skuhravý.

Bohemians Praha 1905 - Baumit Jablonec 0:1 (0:0)

Branka: 61. Hubník. Rozhodčí: Jech - Štěrba, Vysloužil. ŽK: Bartek - Čížek. Diváci: 3 889.

Sestavy:

Bohemians 1905: Berkovec - Moravec (72. Jeremenko), Cseh, Krch, Růžička - Jindřišek - Hora, Rada, Nerad, Bartek - M. Štochl (65. Ndiaye). Trenér: Weber.

Jablonec: Valeš - Zoubele, Kysela, Beneš, Čížek - Loučka, Novák - Třešňák (87. Rossi), Piták (61. Kopic), Vaněk - Hubník (90. Vukadinovič). Trenér: Skuhravý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články