Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pospěch zařídil Dukle vítězství nad Libercem

Liberec - Fotbalisté Liberce prohráli s Duklou 0:1 a protáhli čekání na ligovou výhru na pět zápasů. Duel 15. kola rozhodl ve 49. minutě osmou brankou v sezoně bývalý hráč Slovanu Pospěch. Severočeši prohráli doma v nejvyšší soutěži poprvé po patnácti zápasech a mohou přijít o čtvrté místo v tabulce. Zároveň jim nevyšla generálka na čtvrteční utkání Evropské ligy s Freiburgem. Pražané mají z posledních čtyř kol tři vítězství a remízu a dotáhli Liberec na rozdíl jediného bodu.

Utkání Slovan Liberec - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Dukla z předešlých deseti kol prohrála jen na Spartě a pod Ještědem od úvodních minut ukazovala, že je v herní pohodě. Lépe kombinovala a účastníka evropských pohárů ve středu hřiště přehrávala. Hosté zahrozili už ve druhé minutě, Néstorův průnik ale stihli liberečtí zadáci odvrátit.

Ve čtrnácté minutě se pro změnu na opačné levé straně uvolnil Mareš, udělal kličku gólmanovi a vrátil míč před bránu, i tentokrát ale domácí defenziva nebezpečí zažehnala.

Slovan, který v předchozích čtyřech kolech uhrál jen tři remízy, působil nervózně a dal vzpomenout na nepovedené první poločasy z úvodu sezony. Dukla měla další šanci v 36. minutě. Néstor přiťukl Pospěchovi, který však trefil z velkého vápna brankáře Kováře.

Liberec se probral až v závěru poločasu a teprve šest minut před pauzou poprvé zaměstnal gólmana Radu. Rabušic však s přízemní střelou z úhlu neměl příliš nadějí na gól a stejný hráč pak neuspěl ani v závěru první půle, kdy po kličce Radovi nedokázal zakončit.

Jaroslav Šilhavý (Liberec): "Zaspali jsme prakticky celý první poločas. Dukla se lépe pohybovala, byla u každého míče dříve. I díky nám si vytvořila několik gólových šancí, naštěstí je neproměnila. Druhý poločas jsme začali lépe, paradoxně jsme dostali gól na 0:1. Soupeř se postupně stáhl k vlastnímu vápnu. My jsme se snažili a myslím, že v závěru jsme si vytvořili velký tlak."

Luboš Kozel (Dukla): "Do utkání jsme velmi dobře vstoupili, prvních dvacet minut jsme domácí zaskočili. Velmi dobrou kombinační hrou jsme se dostávali do šancí, ale bohužel brankově jsme to moc nevyjádřili, jak je v poslední době naším zvykem. Za první poločas jsme nepustili domácí do brankové šance. Odměnou za to asi byl gól. Domácí zvýšili aktivitu, trošku hru zjednodušili. My jsme z aktivity ubrali, ale bránili jsme poměrně dobře. Ze hry jsme domácí moc do šancí nepustili, vyrovnání viselo ve vzduchu až posledních deset minut, kdy tam zase přišel Pimpara."

Druhý poločas začal aktivněji Slovan, do vedení ale šla ve 49. minutě Dukla. Po rychlém brejku napřáhl za vápnem Pospěch a s pomocí břevna překonal Kováře. Prosadil se tak proti svému bývalému zaměstnavateli a osmým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce sezony. Vůbec poprvé skóroval mimo domácí stadion na Julisce.

Liberec ve třetím soutěžním utkání po sobě musel dotahovat jednobrankovou ztrátu, na rozdíl od předešlých duelů v Seville a v Teplicích ale tentokrát smazat manko nedokázal. Nepomohlo mu ani nasazení čerstvých hráčů Delarge s Coufalem ani tradičního žolíka Pimpary, který už dvakrát v závěru zařídil Slovanu body. Liberec vyvinul tlak až příliš pozdě. Největší šanci na vyrovnání zahodil Delarge, z malého vápna trestuhodně přestřelil.

Slovan Liberec - Dukla Praha 0:1 (0:0) Branka: 49. Pospěch. Rozhodčí: Proske - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Sackey, Rabušic - Mareš, Vrzal, Malý, Gedeon. Diváci: 3 227.

Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek - Sackey (68. Delarge) - Šural, Pavelka, Rybalka (82. Pimpara), Kalitvincev (75. Coufal) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Vrzal - Hlinka (77. Malý), Gedeon, Marek Hanousek - Néstor (88. Matěj Hanousek), Pospěch, Mareš (83. Marek). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články