Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Damková: Tresty sudích nezveřejňuji, UEFA to zakazuje

Praha - Předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková přestala zveřejňovat tresty pro sudí, protože jí to zakazují pravidla UEFA. V opačném případě by prý hrozil asociaci postih.

Ačkoli v posledních měsících přestala FAČR zveřejňovat tresty pro rozhodčí, Damková ujišťuje, že sudí za své chyby pykají. "Pokud komise zjistí, že rozhodčí udělal chybu, omezí mu delegaci, ať to bylo v jakémkoliv utkání," prohlásila Damková.

Důvodem, proč se tresty nezveřejňují, je podle Damkové zákaz od Evropské fotbalové unie. "UEFA zveřejňování takových informací zakazuje a porušení tvrdě trestá. U nás jsme hodně podezíraví a za každou chybou něco hledáme. Omezení jsme zveřejňovali, ale dostala jsem dvě velmi důrazná varování, že pokud s tím nepřestaneme, přijdou tvrdé sankce," řekla Damková. "Ostatní země zákaz respektují. My jsme byli opravdu výjimkou," dodala.

Pokud by se zveřejňováním informací pokračovala, mohla by prý přijít o peníze od UEFA na výchovu a rozvoj rozhodčích. "A ty jsou pro nás velice důležité. Bez nich bychom nemohli program na výchovu rozhodčích naplňovat," dodala.

Zdroj
ČTK, Právo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články