Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dukla uzavře 10. kolo v dohrávce s Jabloncem

Praha - Fotbalisté Dukly uzavřou 10. kolo první ligy domácí dohrávkou s Jabloncem. Pražané by rádi zopakovali poslední vzájemný zápas, který v dubnu vyhráli na Julisce vysoko 5:1. Zápas začíná v 18 hodin a jeho přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Sport
zdroj: ČT4

Dukla minulý týden uhrála v Plzni cennou remízu 0:0 a prodloužila ligovou sérii bez porážky na pět zápasů. Podle trenéra Luboše Kozla jsou Severočeši typologicky podobným soupeřem jako úřadující mistr. "Jablonec hraje vždy v popředí tabulky. Mužstvo mají laděné podobně jako Plzeň, s hodně rychlostními hráči a snahou se prezentovat ofenzivním pojetím hry."

Souboje Dukly s Jabloncem přinášejí velké množství branek, v předchozích čtyřech ligových střetnutích jich padlo dohromady šestnáct, tedy v průměru čtyři na zápas. "Já bych si přál, aby se nám povedl takový výkon jako na jaře, i když to nebude lehké," konstatoval Kozel, který v roce 2007 Jablonec krátce trénoval.

Jablonečtí v předchozím kole doma porazili Slavii až brankou z nastavení 2:1, těžký duel očekávají i na Julisce. "Já mám obrovskou úctu k práci, kterou všichni lidé na Dukle dělají. I ta poslední remíza v Plzni nám ukázala, že jdou správným směrem. Čeká nás hrozně těžký zápas," uvedl trenér Baumitu Roman Skuhravý.

Utkání nabídne také souboj nejlepšího střelce Dukly Zbyňka Pospěcha, jenž všech šest branek v sezoně rozložil do dvou domácích zápasů s Olomoucí a Brnem, a jabloneckého brankáře Michala Špita. Ten může v nejvyšší soutěži vychytat jubilejní 100. nulu a zapsat se do Klubu ligových brankářů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články