Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Koubek: Slavia se neodmítá, práce pro FAČR není komplikace

Praha - Když ho výsledkovou i herní krizí zmítaná Slavia oslovila, Miroslav Koubek prý vůbec neváhal. Nový trenér Pražanů zároveň nepochybuje, že zvládne současně vykonávat i svou druhou funkci na lavičce reprezentační devatenáctky. "Byl tam samozřejmě zádrhel, tedy můj závazek na FAČR. To bylo předmětem diskusí a vyhodnocení situace v těch dnech poté, co nabídka přišla. Jsem rád, že došlo k řešení," řekl Koubek.

Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Na lavičce momentálně až třináctého celku nejvyšší soutěže Koubek nahradil Michala Petrouše, který rezignoval ihned po sobotní domácí porážce 0:4 od Mladé Boleslavi, tedy paradoxně týmu, ve kterém Koubek v české lize naposledy trénoval. "Taková nabídka se neodmítá, okamžitě jsem ji přijal. Velice si toho vážím a budu pracovat na tom, aby se nám podařilo zastavit nepříznivý vývoj a postupně provést kýžený obrat," doplnil Koubek.

Fotbalová asociace ho do Slavie uvolnila pod podmínkou, že s mládežnickou reprezentací absolvuje kvalifikační turnaj o postup na mistrovství Evropy do 19 let, který je na programu od 17. do 22. října v Ostravě a v Opavě. "Komplikací bych to nenazval, ale čeká mě víc práce. Konzultoval jsem to i se svými spolupracovníky u devatenáctky. Slavia od počátku věděla, že tam existují jisté termínové komplikace, a akceptovala to. Ale myslím, že na zápase s Plzní chybět nemusím, pokud bude dálnice průjezdná," poznamenal Koubek.

Novopečený trenér červenobílých odmítá, že by přijetím ostře sledovaného angažmá strkal pověstnou hlavu do oprátky. "Dokonce jsem dostal smsky, že jsem sebevrah. Nesouhlasím, podle mě tohle slovo do sportu nepatří, sebevražda je skok z Nuselského mostu. Fotbal je život, je to opak sebevraždy a v životě to chodí, že je někdy hůře a někdy lépe," prohlásil Koubek, který zatím neplánuje změny v realizačním týmu. "Stejně jako nejdřív musím poznat hráče, přeci jen z televize nebo z tribuny to není ono, tak musím poznat i práci asistentů," dodal.

Své někdejší hráčské angažmá ve Spartě, které se stalo na lavičce Slavie do značné míry osudným Františku Strakovi, za problém nepovažuje. "Už si skoro nepamatuju, že jsem ve Spartě byl, ale vyvléknout se z toho nemůžu. Beru to profesionálně. Ve Spartě jsem působil čtyři roky, odchytal jsem asi čtyřicet zápasů, většinou jsem byl gólmanská dvojka za Mírou Stárkem. Pokud je to nějaký prohřešek, pak ať je mi odpuštěno."

V prvních dnech s týmem se hodlá zaměřit zejména na obrannou činnost. "Když dostanete ve dvou zápasech doma jedenáct gólů, tak asi nefunguje defenzíva. Kluci dostanou nějaké informace, jak bychom si to asi představovali. Musíme si nastavit základní parametry v tréninku, dát si určitou strategii a taktiku a tu plnit. To bude denní chleba příštích dní," uvedl Koubek

Jeho svěřence čeká v následujících kolech těžký los v podobě duelu v Jablonci, derby se Spartou a následně cesty na hřiště mistrovské Plzně. "Je to smrtelný koktejl, to souhlasím. Věřme tomu, že bude fungovat ten pověstný impulz změny, že se mužstvo zmobilizuje, namotivuje. Zda to bude stačit na body, na to v tuhle chvíli nemám odpověď," uzavřel Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia představila nového trenéra Miroslava Koubka
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články