Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dukla díky Pospěchovu čtyřgólovému představení smetla Sigmu

Praha - Zbyněk Pospěch se hned zkraje nové sezony představil v parádním světle. Útočník Dukly se v zápase s Olomoucí trefil hned čtyřikrát a i přes výborný výkon celého svého týmu byl hlavním hrdinou zápasu právě třicetiletý hráč. Dukla tak velmi přesvědčivě zahnala špatný dojem z úvodní domácí remízy se Znojmem. Naopak Sigma prohrála podruhé v řadě a ambiciózní Hanáci budou velmi rychle muset napravit svůj matný vstup do sezony.

Zbyněk Pospěch
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Trenér Dukly Luboš Kozel udělal v základní sestavě od prvního kola se Znojmem (1:1) dvě změny. Talentovaná posila z Banské Bystrice Marek Hlinka, který se představil ve vynikající formě, v záloze nahradil Ouedraoga a Pázler v útoku Néstora. Na straně hostů zase místo středopolaře Pospíšila dostal od začátku šanci Falta.

Domácím se na Julisce dokonale povedl vstup do utkání. Po olomoucké ztrátě na polovině hřiště utekl na pravé straně Berger a po výborné přihrávce prostrčené od Gedeona na zadní tyči našel volného Pospěcha. Nejlepší střelec Dukly z minulé sezony se navíc už za minutu z téměř totožné akce prosadil podruhé a Berger si mohl připsat druhou asistenci.

Sigmu vývoj zápasu zaskočil, a přestože dejvické mužstvo mírně přibrzdila, tak se jí v kombinaci nedařilo a sama branku Dukly dlouho neohrožovala. Až v závěru prvního poločasu střílel těsně vedle bývalý útočník Dukly Lietava.

Dukle vyšel i nástup do druhé půle. Romera po čtyřech minutách přesně nacentroval z pravé strany a Pospěch si hlavou připsal svůj první ligový hattrick. Domácí se v dalším průběhu soustředili především na defenzivu a soupeři nedovolili duel zdramatizovat.

Naopak v 77. minutě se po další Bergerově přihrávce dostal k míči Pospěch, položil si bránícího Dreksu a elegantně přehodil Zlámala. Pátou branku mohl přidat střídající Marek, ale v pokutovém území přestřelil. Dukla tak ani ve třetím ligovém zápase s Olomoucí na Julisce neinkasovala. Po úvodních dvou bezbrankových remízách na třetí pokus zvítězila.

Dukla Praha - Sigma Olomouc 4:0 (2:0)

Branky: 5., 6., 49. a 77. Pospěch. Rozhodčí: Kovařík - Dobrovolný, Mokrusch. ŽK: Pospěch, Kalouda - Ordoš, Lietava, Vepřek, Šindelář. Diváci: 1923.

Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Vrzal - Hlinka (71. Kalouda), Gedeon, Malý - Berger, Pospěch (84. Marek), Pázler (81. Néstor). Trenér: Kozel.
Olomouc: Zlámal - Koutný, Dreksa, Škerle, Vepřek - Plšek (28. Šindelář) - Falta (62. Schulmeister), Navrátil, Ordoš, Petr - Lietava (80. Pospíšil). Trenér: Kotůlek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články