Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šeterle chystá návrat do managementu Slavie, skončí ve funkci ředitele Kusý?

Praha – Zkušený fotbalový funkcionář Jaromír Šeterle má podle všech indicií blízko k návratu do Slavie. Současný generální ředitel Zbyněk Kusý, který přišel z hokejového prostředí, tak po roce z Edenu nejspíše odejde.

Jaromír Šeterle je protřelý fotbalový funkcionář
zdroj: isifa/euro autor: Jan Rasch

"Nic ještě není definitivní. Je to záležitost dnešních, případně středečních jednání. V tuhle chvíli víc říct nemůžu, ale dá se předpokládat, že se se Slavií ohledně pozice generálního ředitele domluvím," citoval iDNES.cz Šeterleho. Jednání se Slavií potvrdil i ČTK. "Během zítřka by se mělo definitivně rozhodnout," řekl. 

Ve slávistickém managementu Šeterle už v minulosti pracoval. V letech 1996–1999 byl sportovním ředitelem a zažil oslavy titulu po devětatřiceti letech s Poborským, Šmicerem nebo Suchopárkem v kádru. Pak odešel dělat generálního ředitele do Plzně.

Jméno si udělal během desetiletého působení v Mladé Boleslavi, kde před rokem skončil. Středočeský klub vytáhl do první ligy, ten později hrál evropské poháry a pokoušel se kvalifikovat i do Ligy mistrů. Nutno dodat, že klub byl štědře dotován tamní automobilkou.

Jestli nahradí Kusého, by mělo být jasné v nejbližších dnech. Nahrávat by tomu mohla jeho prohra ve volbě na post místopředsedy za ligu na valné hromadě FAČR s Dušanem Svobodou. "Ta byla největší za mé pětadvacet let dlouhé funkcionářské kariéry a přiznávám, že jsem na ni nebyl připravený," řekl po fotbalových volbách deníku Sport.

Majitel Slavie Aleš Řebíček a Miroslav Pelta
zdroj: isifa/mafra autor: Michal Šula

Majitel fotbalové Slavie a bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček si od práce Kusého sliboval větší přísun peněz od sponzorů. To se však nepodařilo a Slavia tak dodnes nemá silného partnera, kterého by hrdě prezentovala na přední straně dresů.

Šeterle ještě včera nechtěl prozradit ani náznakem možnost jednání. Dnešní schůzku s Řebíčkem ale v plánu dle všeho měl. "Nic ještě není definitivní. Je to záležitost dnešních, případně středečních jednání. V tuhle chvíli víc říct nemůžu, ale dá se předpokládat, že se se Slavií ohledně pozice generálního ředitele domluvím," prohlásil.

Zdroj
deník Sport, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články