Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Už nám chyběl jenom bystrozraký, smál se Horváth po penaltě proti Doškovi

Uherské Hradiště - Časté střety útočníka Slovácka Libora Doška a plzeňského tvůrce hry Pavla Horvátha provázely dnešní zápas fotbalové ligy v Uherském Hradišti. "Ještě nám chyběl bystrozraký," žertoval Horváth s odkazem na výšku domácího útočníka a svou ne zrovna hubenou postavu. 

Pavel Horváth
zdroj: isifa/mafra autor: Michal Šula

Podle záložníka hostů to byly souboje jako z pohádky. "Na body jsem vyhrál já, protože jsem byl párkrát faulovaný. Doška je těžké přeskočit. Pomáhal jsem stoperům. Byl jsem před Doškem a znepříjemňoval mu život, aby nemohl prodlužovat hlavou balony. Musím říci, že jsem ani nedostal žádnou bolestivou ránu," usmíval se Horváth, který se s Doškem dlouhá léta zná a jsou kamarádi.

S humorem bral i situaci v závěru utkání před pokutovým kolem, kdy se po vyloučení gólmana Milana Heči postavil do branky právě Došek. "Málem jsem to nedal. Bohužel v okamžiku, kdy rozhodčí písknul, jsem zvedl hlavu. A viděl jsem Doška, jak se soustředí. Věděl jsem, že míč nesmím dát nahoru. To by chytl. Což se potvrdilo i při ráně po zemi. Ale měl větší rukavice a míč neudržel," pokračoval Horváth v žertovném tónu.

Po výhře 2:0 přiznal, že cesta Plzně ke třem bodům nebyla snadná. "Slovácko na nás bylo dobře připravené a nedávalo nám moc příležitostí. Tu jednu a půl, kterou jsme měli v úvodním poločase, jsme nevyužili," poznamenal Horváth. "Dnešní zápas byl o prvním gólu, který jsme dali naštěstí my. Potom už bylo utkání otevřenější," dodal. Výkon prý Plzni znepříjemňoval také terén, který nebyl ideální. "Míč hodně skákal, což potom ve zlomku vteřiny akci zbrzdí. Kontrola míče byla hodně obtížná. Jsem rád, že jsme zápas zvládli," uvedl Horváth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články