Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Plzeň bude hájit prvoligové vedení proti Dukle

Praha - Viktoria Plzeň si po vyřazení z Evropské ligy chce spravit chuť v domácí soutěži. V nedělním 20. kole přivítá lídr tabulky šestou Duklu. Na případné zaváhání Plzně bude čekat druhá Sparta. Letenští na svého rivala ztrácejí tři body a představí se v Hradci Králové. Trenéra Františka Straku čeká premiéra na lavičce poslední Příbrami v zápase proti Slovácku. Na obrazovce ČT sport a našem webu budete moci od 15:30 sledovat přímý přenos utkání Slavie s Libercem.

Plzeň remizovala s Fenerbahce 1:1 a po domácí porážce 0:1 opustila Evropskou ligu v osmifinále. "V Istanbulu jsme předvedli výkon, který si od týmu představuji. Teď je třeba na to navázat i v lize. Potřebujeme bodovat naplno, abychom si před zápasem se Spartou udrželi v čele bodový odstup," uvedl trenér Pavel Vrba. Jeho tým s Duklou ve třech dosavadních ligových duelech neprohrál a dvakrát jí vstřelil čtyři góly. Kouč Pražanů Luboš Kozel se na duel těší. "Pro nás je to vítaná konfrontace. Tím spíš, že tam jedeme s vědomím, že můžeme jenom získat," řekl Kozel.

Sparta v nedělním šlágru s Jabloncem zachránila remízu 2:2, ale vedoucí Plzeň se jí vzdálila. I proto touží v Hradci naplno bodovat. "Votroci" však pražského soupeře doma porazili v posledních dvou utkáních. "Je to hodně ošidný a důležitý zápas pro oba týmy, ale věříme, že ho zvládneme lépe. Hradec bude bojovat jako o život, protože jejich pozice je nebezpečná. Nechceme se nechat ukolébat jejich posledními výsledky," uvedl trenér Sparty Vítězslav Lavička, jehož svěřenci drží desetizápasovou sérii bez ligové porážky.

Kouč Hradce Jiří Plíšek se snaží myslet především na vlastní výkon. "Potřebujeme bodovat v každém utkání, takže motivace určitě nebude problém. Je však pravda, že výjimečnost duelu se Spartou by měla pomoci náš výkon ještě pozvednout," věřil Plíšek. Jeho tým se na jaře ještě střelecky neprosadil a má náskok jediného bodu na sestupové příčky.

Mistrovský Liberec by slušnou jarní formu rád potvrdil i na hřišti pražské Slavie, která minule v Brně po sedmi zápasech vyhrála. "Respektujeme sílu soupeře, který se v poslední době trápil, ale díky výhře v Brně se nadechl. Slavia má určitě na víc než hrát v dolních příčkách tabulky," konstatoval trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý. S mužstvem z posledních tří zápasů získal sedm bodů a jen jednou inkasoval. V Edenu navíc Liberec vyhrál třikrát za sebou o dvě branky. Kouč Slavie Petr Rada touží navázat na výhru se Zbrojovkou. "Tři body z Brna musíme potvrdit i v domácím prostředí," uvedl Rada, jenž Liberec vedl v neúplné sezoně 2010/2011.

Příbram se Strakou bude chtít uspět na hřišti Slovácka, které v minulém kole vyhrálo vysoko 4:0 v Teplicích. "Můžeme v utkání jenom získat, ale rád bych se tam bodově odrazil. Celý tým se zodpovědně připravuje, kluci mají chuť a vůli urvat body," uvedl Straka, jenž vystřídal Karola Marka. Příbram posledních šest venkovních zápasů prohrála a dvanáctkrát za sebou mimo svůj stadion nezvítězila.

Čtvrtý Jablonec by po remíze na Spartě doma rád porazil zachraňující se Teplice a udržel kontakt s čelem tabulky. "Budou těžký soupeř, přestože naposled utrpěly vysokou porážku 0:4 se Slováckem a na jaře získaly jediný bod. Očekávám, že u nás budou hrát ze zabezpečené obrany na rychlé protiútoky," uvedl trenér Baumitu Václav Kotal. Teplice jsou nejhorším ligovým týmem na hřištích soupeřů, kde osmkrát za sebou nevyhrály a jediný bod získaly v Brně. V Jablonci jim kvůli karetnímu trestu bude chybět nejlepší střelec týmu Aidin Mahmutovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články