Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tecl dál pálí v Plzni, Jarolím nastoupil za Boleslav

Plzeň -  Dva góly si připsala velká zimní posila Stanislav Tecl, který se trefil už ve třetím utkání po sobě stejně jako ruský útočník Roman Adamov. Druhý zimní nákup Jan Kovářík se střelecky také prosadil, a to hned ve své premiéře v dresu Viktorie Plzeň. Oba přispěli k vítězství 5:2 v přípravném utkání s druholigovým Ústím nad Labem. David Jarolím už odehrál poločas v dresu Mladé Boleslavi proti druholigistům z Varnsdorfu.

Vladimír Darida a Stanislav Tecl z Plzně
zdroj: isifa/mafra autor: Stanislav Němec

Duel s Ústím byl netypicky rozdělen na čtvrtiny po 30 minutách. Celkem se tak hrálo 120 minut, aby co nejvíce hráčů mělo větší zátěž. Trenér Plzně Pavel Vrba chtěl náročnějším časovým vytížením zakončit týden kondičních tréninků.

Zatímco v úvodní sestavě, ve které nastoupily především dosavadní opory, se gólově prosadil jen Adamov zakončující nadvakrát po akci Filla, mladíkům z druhé sestavy se dařilo o poznání lépe. Tecl podporovaný Štípkem, Malakjanem a Kovaříkem rozebral obranu hostů hned čtyřikrát.

Nejprve Kovařík našel Tecla, který vzápětí využil chybnou rozehrávku hostů. Po hezké kombinační akci zvýšil Malakjan a pátou trefu přidal Kovařík. Hosté už jen v závěru snížili.

"První skupina mohla být v koncovce úspěšnější. Druhá si vedla velmi dobře a Standa Tecl potvrdil, že je střelec. Těší mě, že i Honza Kovařík dal gól a asistenci. Oba ukazují, že by měli být hráči, kteří nám hodně pomohou," zhodnotil duel trenér Vrba. Další utkání sehraje Plzeň ve středu proti Rokycanům.

Boleslav už ukázala duo Jarolím - Ševinský

Za fotbalisty Mladé Boleslavi v přípravě poprvé nastoupila úterní posila David Jarolím, který odehrál poločas utkání s druholigovým Varnsdorfem (4:0). Obnovenou premiéru si za Středočechy odbyl také František Ševinský. Bývalý obránce Plzně absolvoval celý zápas proti třetiligovým Kunicím (2:2).

Třiatřicetiletý bývalý reprezentant a kapitán Hamburku Jarolím odehrál proti Varnsdorfu ve středu zálohy úvodní půli, na jejímž konci se poprvé gólově prosadil Dosoudil. Po přestávce dokonali jasnou výhru Boleslavi dalšími zásahy Nešpor, Sloboda a Gavlák.

Do druhého utkání s lídrem ČFL Kunicemi domácí trenér Ladislav Minář nominoval takřka celý jiný tým, účast z prvního duelu si zopakovali jen Ščuk a Gavlák. Středočechům s Ševinským na pozici stopera zařídili dvoubrankové poločasové vedení Ondřejka a Ščuk, ale hosté po pauze vyrovnali.

Výsledky fotbalových příprav:

Viktoria Plzeň - Ústí nad Labem 5:2 (0:0, 1:0, 0:0, 4:2)

Branky Plzně: Tecl 2, Adamov, Malakjan, Kovařík. Hráno 4x30 minut. 

Plzeň - I. poločas: Pavlík - Rajtoral, Řezník, Hejda, Limberský - Darida, Ďuriš - Fillo, Kolář, Zeman - Adamov. II. poločas: Mandous - Kyndl, Chocholoušek, Chubutija, Končal - Hora, Sladký - Štípek, Malakjan, Kovařík - Tecl. Trenér. Vrba.

FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 4:0 (1:0)

Branky: 37. Dosoudil, 62. Nešpor, 68. Sloboda, 73. Gavlák. Sestava M. Boleslavi: Miller (46. Hankič) - Kysela, Johana, Dosoudil, Šírl - Brunclík, Jarolím (46. Ščuk) - Sloboda, Magera (71. Gavlák), Štohanzl - Nešpor. Trenér: Minář.

FK Mladá Boleslav - FK Kunice 2:2 (2:0)

Branky: 22. Ondřejka, 45. Ščuk - 68. Tafat, 81. Kordiak. Sestava M. Boleslavi: Šeda - Zbrožek, Janíček, Ševinský, Bořil - Ščuk (46. Tvrdý), Kúdela - Ondřejka, Schubert (46. Mehanovič), Sivrič - Gavlák (46. Synek). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články