Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Rossi přestoupil do Jablonce, Jihlava látá díry po Teclovi

Příbram - Gambrinus liga by mohla zažít návrat Martina Abrahama. Čtyřiatřicetiletý defenzivní středopolař trénuje s Příbramí, která testuje ještě ofenzivního záložníka Veselého. Také Jihlava testuje - do přípravy se zapojili obránce Kopic a útočník Kroupa. Kvalitní posilu ulovil Jablonec. Na sever Čech do Jablonce přichází Brazilec Rossi, který naposledy působil v Olomouci. Fotbalisté Českých Budějovic zahájili přípravu s obráncem Václavem Ježdíkem, který je první zimní posilou Jihočechů.

Daniel Silva Rossi
zdroj: ISIFA

Čtyřiatřicetiletý defenzivní středopolař Abraham naposled hrál první ligu v minulé sezoně za Bohemians 1905. Dříve působil také ve Slovácku, Liberci, Mladé Boleslavi, pražské Spartě a Slavii. Celkem v nejvyšší soutěži odehrál 176 utkání a vstřelil 15 branek. "Je to zkušený hráč. Z týmů soupeřů si ho pamatujeme jako rváče, který svou buldočí povahou dokázal strhnout ostatní k tomu, aby bojovali. Je to vítězný typ a uvidíme, jestli se mu bude líbit u nás a on se bude líbit nám," řekl generální ředitel Příbrami Petr Větrovský.

Dvacetiletý ofenzivní záložník Veselý je odchovancem pražské Slavie, za niž loni na jaře odehrál pět ligových zápasů a vstřelil jeden gól. V této sezoně však šanci nedostal. "Zatím je tady na zkoušce, pokud se domluvíme, tak by to mělo být pravděpodobně hostování. Konkrétní detaily jsme ale zatím neřešili," vysvětlil Větrovský.

Po podzimu poslední tým tabulky zřejmě opustí Matěj Štochl, kterého by si měli vypůjčit Bohemians 1905. Do zimní přípravy se zatím zapojila třicítka hráčů, během ledna však v mužstvu trenéra Karola Marka nastanou další změny. "Určitě ještě někdo odejde. Teď bude asi tři týdny takový přípravný blok. Kádr se zúží 29. ledna před odletem na herní soustředění do Turecka," dodal Větrovský.

S Jihlavou trénuje Kopic a Kroupa, Komňacký chce zalátat díru po Teclovi

Do tréninku fotbalistů Jihlavy se nově zapojili obránce Milan Kopic a útočník Karel Kroupa. Sedmadvacetiletý stoper Kopic se vrací po téměř sedmileté přestávce - po odchodu z Jihlavy mu nevyšlo angažmá ve Spartě, kde hrál pouze v béčku. Ligu si opět zahrál až v Mladé Boleslavi. Nejdelší dobu ale strávil v nizozemském Heerenveenu, kam zamířil v roce 2008.

Během angažmá v Nizozemsku se podrobil třem operacím kolena a jaro 2010 strávil na hostování v pražské Slavii. Naposledy hrál od loňského léta ve Slovanu Bratislava, kde měl půlroční smlouvu s opcí. "Měl jsem problémy s kolenem, které se mi snad za poslední půlrok podařilo vyřešit," uvedl Kopic, který si zatím připsal 54 ligových startů a dva góly.

Také dvaatřicetiletý brněnský odchovanec Kroupa přichází ze Slovenska, naposledy hrál v Nitře. V české lize odehrál 123 zápasů a vstřelil 16 gólů. Vedle Brna oblékal dres Zlína, Teplic a na Slovensku působil ještě v Ružomberku a Senici. V podzimní části ligové soutěže dali jihlavští fotbalisté 21 branek, z toho deset vstřelil Stanislav Tecl, který nyní zamířil do Plzně. "Trápí nás složení útoku. Projevilo se to už v podzimních zápasech, kdy nám Tecl kvůli zranění chyběl. Bude těžké najít adekvátní náhradu," přiznal Komňacký.

Po čtvrtečních zdravotních testech v Praze začali jihlavští fotbalisté zimní přípravu výběhem, odpoledne přišla ke slovu práce s míčem. "V příštím týdnu se zaměříme na kondici. Máme připraveno soustředění v domácích podmínkách," dodal Komňacký. Zatím přípravu nezahájili zraněný útočník Muris Mešanovič a Tomáš Sedláček, kterého čeká po problémech s kolenem lehčí operační zákrok. Chyběl i nachlazený Ondřej Šourek a naplno ještě netrénuje Václav Koloušek.

Sport
zdroj: ČT4

Brazilec Rossi podepsal smlouvu s Jabloncem

Vedení jabloneckého klubu se dnes definitivně dohodlo s brazilským záložníkem Danielem Silvou Rossim. Hráč podepsal na severu Čech smlouvu na rok a půl s opcí. Informoval o tom sekretář klubu Tomáš Bárta.

Dvaatřicetiletý defenzivní univerzál mění v české lize působiště po pěti a půl letech. V podzimní části ještě oblékal odchovanec FC Sao Paulo dres Sigmy Olomouc, za kterou odehrál 133 zápasů, vstřelil osm gólů a stal se jednou z opor týmu. S Hanáky se ale nedohodl na prodloužení smlouvy a následně zamířil do druhého týmu tabulky Jablonce.

Řepka: V Dynamu mám stále platnou smlouvu

Trenér Miroslav Soukup přivítal na srazu po dovolené 24 hráčů. Po podzimu opustil Dynamo zkušený stoper Tomáš Řepka, s nímž vedení klubu po jeho disciplinárním trestu za vyloučení v Jablonci ukončilo spolupráci. Před rokem při podpisu smlouvy, která měla vypršet letos v červnu, se totiž obě strany dohodly, že po každých šesti měsících mohou kontrakt vypovědět. Řepka ovšem svůj konec v Budějovicích zpochybňuje a tvrdí, že má v Dynamu stále platnou smlouvu.

Kromě Řepky nebudou na jaře na jihu Čech působit ani Michal Rakovan a František Němec. První z nich odchází na hostování do druholigových Bohemians Praha, druhý do Mostu. Soukupovi bude v přípravě scházet opora Brazilec Sandro, který si v závěru podzimu zlomil kotník a je dlouhodobě mimo hru.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovičtí fotbalisté zahájili přípravu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články