Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lukáš v Teplicích skončil a Fenin nepřijde

Teplice – Fotbalové Teplice se bez zármutku loučí se svým dlouholetým kapitánem Petrem Lukášem. Stoper se stal nepotřebným pod koučem Zdeňkem Sčasným, který přišel do klubu v průběhu podzimu. Krom Lukáše v Teplicích končí i Melunovič, Hošek a Ježdík. Teplice se také vzdaly naděje na angažování bývalého reprezentanta Martina Fenina, který se rozhodl dál prát o svou šanci v druholigové německé Chotěbuzi.

Petr Lukáš
zdroj: Isifa

Čtyřiadvacetiletý Lukáš ještě na začátku sezony vedl Teplice jako kapitán, ale po příchodu nového kouče Zdeňka Ščasného se jeho pozice zhoršila. Vedení klubu bývalému kapitánovi týmu oznámilo, že s jeho službami dál nepočítá. "Petrovi to oznámil trenér, který do budoucna preferuje jinou stoperskou dvojici. Petrovi jsme to řekli v dostatečném předstihu, aby měl čas si najít nové angažmá," uvedl tiskový mluvčí klubu Petr Heidenreich. Lukáš ze sestavy vypadl už v závěru podzimu. Trenér tehdy jeho absenci vysvětloval tím, že potřeboval nasadit rychlejší stopery.

Dres Teplic, po podzimu čtrnáctého týmu tabulky, už nebudou oblékat ani obránci Jan Hošek s Václavem Ježdíkem a útočník Alen Melunovič. Hošek, který minulou sezonu strávil na hostování v Cracovii Krakov, a po letním návratu do Teplic se hned zranil, má podle Heidenreicha svolení k jednání s nejmenovanými polskými kluby. Tým opustí i Ježdík s Melunovičem, kteří plnili většinou roli náhradníků.

Padla také šance, že by se do Teplic vrátil útočník Fenin. Sportovní manažer klubu Pavel Verbíř, někdejší Feninův spoluhráč, s pětadvacetiletým útočníkem prý jednal, ale nedohodli se. Fenin tak svoji kariéru, kterou se snaží restartovat po pětiměsíční léčbě depresí, v mateřském klubu neoživí, byť v Chotěbuzi na podzim dostal šanci jen ve třech zápasech. "Martin ale ještě chce zůstat v Německu," uvedl Heidenreich.

Jak bude vypadat kádr pro jarní sezonu, je zatím ve hvězdách. Ščasný by si v zimě přál příchod celkem šesti hráčů. "Mám širší okruh hráčů na jednotlivé posty, nechci se totiž upínat na jednoho hráče. Není asi tajemství, že sháním hráče na pravou stranu obrany i zálohy a ještě bych si dokázal představit i útočníka k Mahmutovičovi," uvedl Ščasný. Jisté je prý to, že v Teplicích zahájí zimní přípravu Abid Mujagič, na podzim hostující v druholigovém Mostě. Ze Sokolova přijde na zkoušku další útočník Tomáš Smola. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články