Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Plzeň zakončila podzimní část ligy výhrou nad Jihlavou

Plzeň - Plzeň zakončí fotbalový rok 2012 na prvním místě ligové tabulky. V dnešní dohrávce 16. kola nejvyšší fotbalové soutěže porazila fotbalovou Jihlavu 1:0 a přeskočila Jablonec na rozdíl dvou bodů. Gólem rozhodl v první půli Marek Bakoš.

Plzeň nastoupila bez dvou defenzivních opor Procházky a Limberského, kteří pykali za karty. Řezník se tak posunul na levého beka a na pravý kraj obrany se po zranění vrátil Rajtoral. Jihlava se snažila zaměstnávat domácí zadáky rychlými brejky, ale většinu první půle musela odolávat vytrvalému tlaku Plzně.

Přesto to byl tým z Vysočiny, kdo mohl jít do vedení. Po rohovém kopu zůstala Jihlava poblíž vápna, odražený míč zničehonic napálil nártem Jungr a jeho parádní ráně chyběly jen centimetry, aby skončila v bráně a ne jen na vzdálenější tyči.

Plzeň to donutilo přepnout na vyšší rychlostní stupeň a velmi dobrým napadáním i kombinací držela Jihlavu na její polovině. Výsledkem pak byl Horváthův centr z hloubi pole, na který vyběhl brankář Blažek, ale ještě před ním tečoval míč hlavou Bakoš a otevřel skóre. V lize se trefil poprvé od začátku září.

Pak dvakrát zahrozili hosté, jenže Vaculík mířil jen do středu branky, kde byl připraven Kozáčik, a poté předvedl velmi dobrý obranný zákrok Ďuriš. Jihlava mohla jít do přečíslení tři na jednoho, ale Ďuriš na půlící čáře čistým skluzem obral soupeře o míč a brejk zastavil.

Krátce nato se slovenský ofenzivní hráč mohl zaskvět i v útoku, když ho vysunul Darida a Ďuriš se ocitl sám před Blažkem. Zkušený gólman Jihlavy jeho střelu vyrazil nohou, míč přesto padal do branky, ale Blažek rychle vstal a ještě na brankové čáře míč chytil.

Trenér Jihlavy Komňacký po zápase:

Trenér Plzně Vrba po zápase:

Krátce po změně stran zazvonila konstrukce i na brance Jihlavy, když Štípkovu střelu zastavila spojnice břevna a tyče. Postupně se však Jihlava vymanila z plzeňského tlaku a sama se dostávala do zakončení, které však bylo nepřesné či nedůrazné. Sedláčkovi pak sebral Kozáčik míč z hlavy a zabránil mu tak ohrozit branku.

Otevřenější hra Jihlavy umožňovala chodit Plzni do brejků. Po jednom z nich mohl vedení navýšit Bakoš, který po dobré práci Horvátha běžel ve dvojici s Ďurišem sám na brankáře. Místo přihrávky však zvolil střelu a Blažka nepřekonal.

Místo uklidnění tak Plzeň znervózněla a dělala nečekaně moc chyb při rozehrávce. Jihlava toho však už nedokázala využít a ve třetím z posledních čtyř zápasů bez zraněných Kolouška a Tecla nedala gól. Naopak Plzeň počtvrté z posledních pěti zápasů udržela čisté konto.

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)

Branka: 23. Bakoš. Rozhodčí: L. Kovařík - T. Kovařík, Kříž. ŽK: Bakoš, Čišovský, Ďuriš - Josl, Vaculík. Diváci: 9 862.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Řezník - Horváth, Darida - Štípek (80. Zeman), Hora (64. Malakjan), Ďuriš - Bakoš (90. Černý). Trenér: Vrba.

Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (76. Kosak), Rada - Kučera, Jungr, Vaculík - Sedláček (83. Gavrič). Trenér: Komňacký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články