Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Fotbalisty Boleslavi povede Minář

Praha - Fotbalisty Mladé Boleslavi povede po sobotní rezignaci trenéra Miroslava Koubka současný sportovní ředitel klubu Ladislav Minář. Rozhodlo o tom vedení středočeského celku. Minář už Mladou Boleslav krátce vedl v roce 2011, dnes byl jmenován na dobu neurčitou. 

Podle prezidenta Mladé Boleslavi Josefa Dufka byl Minář jedinou volbou. "Jinou variantu pro vedení prvoligového týmu jsme nezvažovali," uvedl v oficiálním prohlášení Dufek. Potvrdil i to, že k jiným změnám v realizačním týmu nedošlo.

Ladislav Minář: "Je potřeba hlavně navodit trošku jinou atmosféru. To by vám řekl asi každý trenér, když je delší úsek sportovního nezdaru, tak je potřeba nějakého impulsu a větší pohody. Takže to budeme v první řadě řešit."

Třiačtyřicetiletý Minář trénoval celek z města automobilů na konci sezony 2010/2011. Tehdy na lavičce nahradil odvolaného kouče Karla Stannera a své svěřence dovedl k výhře v domácím poháru. Do Mladé Boleslavi přišel v roce 2010 z druholigového Zlína, kde působil jako ředitel a trenér. V první lize odkoučoval čtrnáct zápasů s bilancí pět výher, pět remíz a čtyři prohry.

V minulé sezoně čtvrtá Mladá Boleslav prohrála poslední tři ligové zápasy a v tabulce je po neúplném sedmém kole až dvanáctá se sedmi body. Koubek, který rezignoval po sobotní porážce 1:3, tým vedl od loňského léta. Středočeši si v červenci a srpnu zahráli také Evropskou ligu, z níž vypadli ve třetím předkole s nizozemským Twente Enschede.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalovou Boleslav povede Minář
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články