Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jablonec se může proti Teplicím dostat do vedení v lize

Teplice - Jablonec se po páteční předehrávce 6. kola Gambrinus ligy může dostat do jejího čela, pokud přehraje Teplice. Hostům se pod novým trenérem Kotalem velmi daří a o ligové prvenství přišli až minulý týden po domácí prohře se Spartou. Naopak Teplice pod vedením kouče Přerosta už čtyři zápasy čekají na výhru a s třemi góly jsou spolu s Příbramí nejméně produktivním celkem soutěže. Tentokrát ale věří, že budou pokračovat v tradici vzájemné bilance, když z posledních osmi zápasů vyhrál Jablonec jediný.

"Teplice jsou rozhodně těžký soupeř. Sice v minulém kole prohrály se Slováckem, ale hodně smolně. Rozhodně to budou chtít napravit a být doma úspěšné," řekl jablonecký kouč Václav Kotal, kterému úspěšný vstup na lavičku severočeského týmu pokazila až porážka se Spartou 1:2. "Udělali jsme chyby, za které nás Sparta potrestala. Takových chyb se musíme vyvarovat, pak můžeme být úspěšní," dodal Kotal, jehož tým se v případě výhry může dotáhnout na vedoucí Spartu.

Právě zápas Jablonce se Spartou prý bude pro Teplické návodem, jak na pátečního soka vyzrát. "Byli jsme se osobně na ten zápas podívat a samozřejmě nám něco napověděl. Jablonec hraje rozestavení, které je tradiční pro trenéra Kotala, takže se na to musíme připravit a umět na to při hře zareagovat," řekl trenér Lukáš Přerost.

Trenér Přerost o zápase se Slováckem

"Výkon byl dobrý a chceme na něj navázat. Od toho bychom se měli odrazit a posunout dál. Utkání s Jabloncem bychom měli zvládnout."

Teplicím už může pomoci nová posila ze Sparty Jakub Podaný. Navíc stále existuje možnost, že do zápasu přibude i další sparťanská posila Andrej Kerič, o kterém oba celky jednají. To ztěžuje Jablonci přípravu na utkání.

"Uvidíme, jestli kromě Podaného dotáhnou i příchod Keriče. O to máme složitější se na ně připravit, protože v tomto složení jsme je ještě vidět hrát nemohli," připustil Kotal. On sám plánuje dvě změny v sestavě. "Třeba Čížek si řekl o místo v základu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články