Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta pyká za fanoušky: Uzavřený stadion a pokuta

Praha - Fotbalová Sparta musí první dvě domácí utkání v nové sezoně odehrát bez diváků. Disciplinární komise Fotbalové asociace ji potrestala za výtržnosti fanoušků v zápase s Českými Budějovicemi. Letenský tým navíc musí zaplatit pokutu 300 tisíc korun.

Spartě přitížilo, že už byla v podmínce za házení dělobuchů v březnovém zápase s Baníkem Ostrava. Disciplinárka tehdy potrestala Pražany pokutou 200 tisíc korun a navíc jí udělila podmíněný trest v podobě uzavření stadionu se zkušební dobou na tři měsíce.

Petr Kovář, PR oddělení FAČR: "Jedna plus jedna. Oni proměnili podmínku, v podstatě to je ten jeden zápas. A navíc se hodnotila úplně zvlášť ta kauza toho zápasu proti Budějovicím a za to dostali ten druhý zápas."

Disciplinární komise minulý týden prostudovala podklady a případ otevřela kvůli přerušení zápasu s Českými Budějovicemi a porušení povinností pořadatelské služby. Na dnešní zasedání si pozvala zástupce letenského klubu.

Ondřej Kasík: "Bohužel na jednání několika jedinců doplatí všichni fanoušci Sparty i hráči."

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta pyká za výtržnosti fanoušků

Duel s Dynamem musel být dvacet minut před koncem přerušen poté, co sparťanští fanoušci naházeli na hřiště světlice a dýmovnice. Po konci utkání příznivci vtrhli na plochu a pod hlavní tribunou požadovali odchod sportovního ředitele Jaroslava Hřebíka, jemuž dávají za vinu, že Pražané nezískali titul. Letenští sice porazili Dynamo 3:0, ale k sesazení prvního Liberce jim to nestačilo.

"Celým incidentem se zabývala i fanouškovská obec, podle které jde o jednání absolutní minority fanoušků," řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. "Verdiktem se nyní bude zabývat vedení klubu a následně se rozhodne, jestli se budeme odvolávat," dodal.

Spartě dokonce hrozilo, že by nemohla hrát na svém stadionu, ale nejméně sto kilometrů od něj. "To by ale jen přeneslo problém na jiné pořadatele. K utkání bez diváků disciplinárka sáhla proto, že výtržnosti na Letné se opakují. A má to být i trest pro fanoušky," řekl tiskový mluvčí disciplinárky Petr Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články