Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec díky výhře v nájezdech srovnal stav série se Zlínem

Zlín - Hokejisté Třince zvítězili v druhém utkání předkola play-off na ledě Zlína 4:3 po samostatných nájezdech a vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Souboj na tři vítězství tak bude s jistotou pokračovat ve čtvrtek i v pátek v Třinci. Ve čtvrtém kole rozstřelu zařídil výhru úřadujícího vicemistra Vladimír Svačina.

Zlín - Třinec
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Oceláři nastoupili se změnami v sestavě. V obraně nahradil Milana Douderu Slovák a do útoku, kde chyběl Kreps, se zařadily posily z prvoligového Havířova Kanko a Pechanec. Jako první měl dobrou šanci hostující Rufer, jehož střelu kryl jistý Kašík. Poté měl výhodu přesilovky Zlín. Bukarts ještě v šanci neuspěl, krátce po skončení výhody se však kotouč po tlaku dostal k Romanu Vlachovi, jenž jej dostal za dezorientovaného Hamerlíka. Naopak Oceláři se o svou první přesilovou hru sami připravili, když Rákos zbytečně oplácel.

Berani to mohli potrestat. Do úniku se dostal obránce Horák, ale neuspěl. Zanedlouho usedl na trestnou lavici ještě domácí Ondráček, a to už Slezané zužitkovali, když Dravecký úspěšně dorazil pokus Kopeckého. V závěru první části měl Zlín ještě na 54 vteřin možnost početní výhody pěti proti třem, šanci si ale nevytvořil. Přesilovku měli po Kankově faulu domácí i v úvodu druhého dějství, opět se ale prosadili až po jejím skončení. Bukarts našel naslepo na kruhu volného Petra Holíka, který uspěl střelou zápěstím. Třinečtí poté zvýšili aktivitu. Pomohla jim k tomu i čtyřminutová přesilovka po vyloučeních Maruny a Čecha.

A ten už se vrátil předčasně. Nejprve Kašíka zachránila tyč, ale velký tlak nakonec zakončil střelou pod horní tyčku Pechanec. Do třetí třetiny vstoupili lépe Oceláři a dostali se po zásluze do vedení. Nejprve v přečíslení neuspěli domácí, a tak z protiakce dal gól Kanko, jenž z bezprostřední blízkosti propasíroval puk mezi Kašíkovým betonem a tyčkou. Vyrovnat mohl Šťastný, který obral při rozehrávce o puk Galvase, ale ani nadvakrát neuspěl. V 51. minutě se ale domácí dočkali. Další zaváhání soupeřovy obrany využil pohotovou střelou Čachotský.

Otočit skóre mohl vzápětí Kubiš, jenž těsně minul. Hamerlíkovi ještě pomohla horní tyč a muselo se prodlužovat. Ve dvacetiminutovém nastavení začali lépe Oceláři. Ačkoli hráli skoro minutu a půl přesilovku čtyři na tři a následně měli velký tlak, vylámali si zuby na Kašíkovi. Poté, co domácí gólman sebral z hole gól Kankovi a Pechancovi, mu celý stadion tleskal vestoje. Neuspěl proti němu zblízka ani Polanský. Poté byli lepší zase Zlínští, na gól se ale čekalo. V 79. minutě domácí trefili tyčku po teči Romana Vlacha. Rozhodnout musely až nájezdy, ve kterých se prosadil dvakrát Svačina a ve čtvrté sérii rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Roman Vlach (Kotvan, O. Veselý), 27. P. Holík (Bukarts, Říčka), 51. Čachotský - 13. Dravecký (Kopecký, Galvas), 36. Pechanec (Svačina, Kanko), 44. Kanko (Pechanec), rozhodující sam. nájezd Svačina. Rozhodčí: Hodek, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:2. Diváci: 5475. Stav série: 1:1.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hamerlík - Slovák, Galvas, Nosek, Jank, Hrabal, Stehlík, L. Doudera - Kopecký, Plíhal, Dravecký - Kanko, Pechanec, Svačina - Rákos, Polanský, Adamský - Matuš, M. Kovařčík, Rufer - Jašek. Trenéři: Dopita a Mucha.

Rostislav Vlach (Zlín): "Rozhodly opět přesilovky. Za stavu 2:1 jsme hráli tři oslabení a dostali jsme dva góly. Mimo jiné nám to vzalo moc sil. Tam se to zlomilo. V prodloužení byl Třinec lepší, ale ustáli jsme to. V nájezdech už to je loterie a dnes nevyšla."

René Mucha (Třinec): "Měli jsme ještě lepší pohyb než včera a byli jsme úspěšnější v osobních soubojích. Navíc se nám dařily přesilovky, což byla další věc. V prodloužení jsme byli aktivnější a po zásluze jsme vyhráli v nájezdech."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články