Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Třinec nakročil k semifinále, v Boleslavi vyhrál 2:1

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli ve čtvrtém duelu čtvrtfinále play-off extraligy Třinci 1:2 a v celé sérii prohrávají 1:3 na zápasy. Nováček proti vítězi základní části vedl, ale vývoj otočili na začátku druhé třetiny trefami v krátkém sledu Lukáš Galvas a Vladimír Dravecký. Páté utkání je na programu v pátek od 17:00 hodin na ledě Ocelářů.

Utkání Mladá Boleslav - Třinec
zdroj: ČTK

Středočeši jako kdyby si dokázali euforii z úterního vítězného vystoupení přenést i do dnešního zápasu a už po 68 vteřinách vedli. Bárta zatáhl puk a místo gólmanem Hrubcem očekávaného zakončení ho předložil na střed hřiště před prázdnou branku Pacovskému, jenž nemohl minout.

Ve čtvrté minutě si domácí zahráli první přesilovku, v níž měl velkou šanci zvýšit Pabiška, jenže bekhendem nezamířil přesně. Přesně po osmi minutách se proti pravidlům provinil Mikulík. Po hře ve čtyřech na obou stranách hráli hosté minutu a čtvrt v početní výhodě a domácí gólman Martin Růžička byl v permanenci. Třinec sehrál přesilovku výtečně, ale bez efektu.

Strážce domácí branky pak vychytal Plíhala a vyznamenal se ve 13. minutě, kdy zakončoval Klepiš takřka do prázdné branky, ale Růžička stihl zakročit a pokryl i dorážku Ružičky. Nedlouho poté usměrňoval kotouč po Mikulíkově akci a přihrávce na dlouhou hůl Kašpařík, Hrubec si ale dokázal poradit a udržel svým barvám těsné vedení.

Nástup do druhého dějství patřil Ocelářům. Jen 50 sekund po návratu ze šaten vyrovnal s přispěním Ovčačíkovy brusle Galvas a o dvě minuty později poslal hosty do vedení Dravecký. Ten nejprve trestuhodně minul odkrytou branku, ale nemusel smutnit dlouho, poněvadž ho vzápětí našel zcela osamoceného Polanský. A Dravecký už nezaváhal.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Myslím, že jsme viděli kvalitou trochu horší zápas než včera. Obě mužstva se včera vydala, my jsme včera odvedli opravdu úžasný výkon, který se těžko opakuje. Dnes jsme si vybrali velmi slabých osm až deset minut ve druhé třetině a soupeř nás dvěma góly potrestal. Potom jsme hru vyrovnali ve třetí třetině, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit gól. Byla tam nějaká spojnice, soupeř také trefil tyčku, pro diváky zajímavý zápas. My se nemáme zač stydět."

Václav Varaďa (Třinec): "Náš výkon oproti včerejšímu utkání byl odlišný; s větším nasazením, s chutí se dostat do vedení 3:1 na zápasy. A za to jsme rádi. Chtěl bych náš tým pochválit za bojovný zápas a skvěle odvedenou práci. Jsme rádi za takové ubojované zápasy, které mají možná i větší cenu než výhra o tři čtyři branky. Ono to o to více bolí, ale o tom hokej v play-off je."

Následující minuty patřily oběma gólmanům. A když už byl Růžička bezmocný, pálil Dravecký po přečíslení tří na jednoho pouze do tyče. Před druhou pauzou si ještě domácí zahráli krátce v pěti proti třem, vyrovnání se ale nedočkali.

Zkraje třetí části nedosáhl na ostrou přihrávku před Hrubce Hyka. Mladoboleslavští i nadále hýřili aktivitou a hnali se za vyrovnáním, nevyužili však další přesilovku a ve 49. minutě trefil Lenc parádní ranou zápěstím pouze brankovou konstrukci za Hrubcovými zády.

Velkou komplikací pro domácí bylo v 54. minutě 76 vteřin dlouhé dvojnásobné oslabení, v němž Růžička skvěle vychytal Hrňu i Plíhala. Závěrečná power play po oddechovém času ale přišla vniveč, Mladou Boleslav naopak ještě zachránila tyč prázdné branky.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Pacovský (Bárta, D. Výborný) - 21. Galvas (Plíhal), 23. Dravecký (Polanský). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 4030. Stav série: 1:3. 

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Lenc, Musil, Hyka - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, Foltýn, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Pechanec, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články