Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Soukalová: Proporce modelky nemám, raději "létám" po kopcích

Praha – Půvabná biatlonistka, z níž srší klidná síla. Gabriela Soukalová, která v uplynulé sezoně dokázala čtyřikrát vyhrát závod světového poháru, žije především biatlonem. Česká hvězda čelí reklamní smršti a stoupajícímu zájmu médií zatím s přehledem. Blíží se olympijská sezona, brzy skončí čas odpočinku a skromná biatlonistka bude "zase lítat po kopcích". Gabriela Soukalová odpovídala na vaše dotazy na chatu.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČT autor: Jaroslav Matyáš

Trojnásobný úspěch na závěr světového poháru v ruském Chanty Mansijsku Soukalovou motivuje i trochu mrzí. "Zastávám názor, že v nejlepším je třeba skončit, takže to beru jako třešničku na závěr a motivaci do letní přípravy," uvedla.

Před pár dny se vrátila z dovolené na Mauritiu, příprava na veledůležitou sezonu začne cobydup. "Jsem ráda, že s přípravou začneme až od začátku května, protože letošní sezona byla dost náročná a dlouhá, takže ještě ocením pár dní odpočinku a budu se těšit, až se znovu vložím do tréninku," přiznala Soukalová.

Přestože po bravurním vystoupení ve finále světového poháru bude bezpochyby patřit mezi skupinu favoritů na zisk olympijského cenného kovu, zůstává Soukalová skromná. "Mít olympijskou medaili je snem každého sportovce. Uvědomuji si, že v našem sportu je to velmi obtížné, protože adeptů či adeptek na medaile je tam velká spousta. Často záleží na setince vteřiny, nebo na milimetru na terči a člověk se může s dobrým umístěním rozloučit. Za velký úspěch bych považovala dvě umístění do desítky," napsala na chatu.

Jak na nemoci? Otužování a přírodní preparáty

Loni v rozletu po premiérovém triumfu na začátku prosince českou biatlonistku přibrzdila viróza. Zpět do závodního seriálu se pak dostávala pochopitelně obtížně. Před olympiádou proto nechce nechat nic náhodě. "Na olympijskou sezonu se budu snažit připravit v duchu letošní přípravy, která byla až na zdravotní problémy úspěšná. Po letošní sezoně jsem se začala otužovat, zkusila jsem nasadit přírodní preparáty pro podporu imunity. Budu doufat, že tím vyzraju nad nemocemi."

Třiadvacetiletá závodnice, jejímž největším vzorem je Magdalena Neunerová, se může spolehnout na dobré zázemí. "Myslím, že psychická příprava je asi nejen v našem sportu opravdu moc důležitá. Přestože s žádným psychologem nespolupracuji, pomáhají mi nejen po této stránce hlavně rodiče a přítel. Podle mě je důležité, aby si každý našel způsob, který mu vyhovuje, aby šel do závodu s čistou hlavou," zdůraznila.

S velkými úspěchy přišla i vlna zájmu médií a reklamních agentur. Soukalová se snaží zůstat vyrovnaná. "Na určité věci si člověk musí zvyknout, ale doufám, že své já si dokážu zachovat. Protože pokud člověk zůstane sám sebou, je to jedna z věcí, kterých si na úspěšných lidech moc vážím," uvedla.

"Proporce modelky určitě nemám"

Ze Soukalové se stává sportovní ikona. K výjimečným sportovním výkonům přidává i šarmantní vystupovaní. Půvab a pokora ve spojení se špičkovými sportovními výkony táhnou. Na chatu musela reagovat na několik otázek stran její vizáže. "Myslím si, že proporce modelky určitě nemám, tak raději "létám" po kopcích, protože sport prospívá linii," napsala v nadsázce. "Jako mnoho žen se snažím na sobě pracovat, nejen po fyzické stránce, ale také po stránce vizáže, protože si myslím, že člověk nereprezentuje pouze svými výsledky, ale také tím jak vypadá a jak se chová."

Biatlon, biatlon a zase biatlon. Sezona byla náročná a ta nadcházející bude snad ještě víc. Zpěv, kreslení a další zájmy musejí jít trochu stranou. "Čím více se věnuji sportu, tím méně času mám na své koníčky. Jsem aktivní člověk, tak se přiznám, že se někdy svým koníčkům věnuji trošku na úkor regenerace. Vystudovala jsem Vyšší odbornou umělecko-průmyslovou školu v Jablonci a ráda bych ve studiu pokračovala. Jen jsem pro letošní rok upřednostnila přípravu na OH. Doufám, že to tedy vyjde po olympiádě," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články