Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenéři mají jasno: V Plzni už půjde o titul

Zápas o všechno. Tak se dá nazvat utkání 13. kola první fotbalové ligy mezi suverénně vedoucí Plzní a druhou Slavií, která však už ztrácí jedenáct bodů. Jeden z dotázaných koučů František Komňacký říká, že v případě výhry Plzně už ji o titul nikdo nepřipraví, Petr Uličný to tak vidí na 99 procent a Pavel Horváth dodává, že pak už by bylo hodně těžké jí titul vzít.

Tři otázky jsme položili třem trenérům. Dva z nich jsou hodně zkušení: František Komňacký (k titulu dovedl Baník Ostrava i na Slovensku Ružomberok, byl asistentem u národního týmu, nyní trénuje ve MSFL Hodonín) a Petr Uličný (vyhrál s Olomoucí tuzemský pohár a vedl řadu týmů). Třetím je Pavel Horváth, který za oba celky hrál, teprve před dvěma lety ukončil skvělou hráčskou kariéru a nyní trénuje druholigový Sokolov.

1. Jak podle vás dopadne nedělní zápas Plzeň – Slavia?

2. Vnímáte to jako poslední šanci Slavie, jak Viktorii zkomplikovat cestu k titulu, i když do konce ligy bude poté scházet ještě sedmnáct kol?

3. V čem vidíte největší přednosti obou týmů?

František Komňacký – vyhraje Plzeň

František Komňacký
zdroj: ISIFA

1. Já si myslím, že v Plzni je teď trošku větší pohoda než na Slavii. Bude to vyrovnané utkání, v němž dávám větší šanci Plzni. Má na všech postech fotbalisty, kteří jsou teď ve formě a mají výborného trenéra Pavla Vrbu.

2. I když je ještě hodně kol do konce, tak v případě vítězství Plzně, už nebude o vítězi ligy pochyb. Už je to podle mě jen mezi Slavií a Plzní. Nevidím v lize mančaft, který by těm dvěma mohl v tomhle okamžiku konkurovat - nikdo jiný už do boje o titul nezasáhne.

3. U Plzně je to sehranost a nacvičenost všech věcí, hráči jsou naladění, znají se dlouho, v klubu je dobrá atmosféra, výborný trenér, který to všechno umí sladit, přitom udrží disciplínu. To všechno hraje ve prospěch Plzně, která má taky samozřejmě vysokou fotbalovou kvalitu. Hráči jsou na nejvyšším stupni úrovně své hry.

Slavia má taky velmi kvalitní kádr. To doplnění se povedlo lépe než ve Spartě. Hráči typu Stocha, Dannyho a Rotaně jsou přece jen přínosnější pro tým. K tomu má dva gólové hráče Škodu a Necida, kteří sice nehrají spolu, ale oba dokáží rozhodovat zápasy. Často je to jen o jednom gólu, a oni se do té šance umějí dostat a dokáží ji proměnit.

Petr Uličný - remíza

1. Bude to hodně vyrovnaný zápas a když si mám tipnout, tak to skončí remízou.

2. Kdyby Plzeň vyhrála a tím potvrdila, že má v lize tu nejvyšší kvalitu, tak už si myslím, že je rozhodnuto. Tedy, jisté není nikdy nic, ale na devadesát devět procent je podle mě hotovo. Výborný fotbal hrají i Sigma Olomouc a Liberec, ale na to aby zasáhly do boje o titul to není.

3. Plzeň pod Pavlem Vrbou předvádí výborný fotbal. Má na všech postech dobré hráče a v útoku skvělého Krmenčíka. To je taková gorilka, jakou jsem v týmu vždycky chtěl mít. Na krajích jsou Petržela s Kopicem a vůbec celý tým hraje výborně. Slavia má hlavně dvojici gólových útočníků Škoda a Necid. A pak kouče Jardu Šilhavého, který dokáže tým dobře připravit na zápas. Oba trenéry dobře znám, protože jsem je taky kdysi trénoval.

Pavel Horváth – Plzeň neprohraje

1. Plzeň neztratí, určitě neprohraje a udrží minimálně stejný odstup od Slavie. A pokud Viktorka zahraje stejně jako poslední zápasy v lize, tak vyhraje.

2. Nevím jestli je to úplně poslední šance Slavie, ale je to jeden z nejdůležitějších zápasů. Protože pokud Slavia ten zápas ztratí, tak už by to pak la strašně těžký. Plzeň má teď dobrou formu a náskok hodně velikej, kdyby ji ty mančafty za ní chtěly honit, tak by musely podávat pořád vyrovnané a hodně dobré výkony. To je pak hlavně ke konci soutěže hodně složité.

3. Plzeňští hráči mají hodně dobrou formu, což je podle mě největší rozdíl proti ostatním mužstvům. A pro ně teď platí, že i když třeba neodehrajou utkání úplně nejlíp, tak jsou schopní ho vyhrát. Zato Slavia už několik takových zápasů poztrácela a samozřejmě ty body pak chybí. Takže rozdíl je ve vyrovnanosti výkonů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články