Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Eagles letí vstříc play-off, drama v Seattlu pro Seahawks

Základní část NFL je téměř v polovině a už se začíná pomalu rýsovat, kdo letos směřuje do play-off a kdo si naopak může na leden rezervovat dovolenou. Ve velké formě je Philadelphia, Eagles pět dní po vítězném "Monday Night Football" proti Washingtonu zvládli i souboj se San Franciscem a aktuálně drží sérii šesti výher za sebou. Dramatický duel v Seattlu rozhodla až koncovka, Seahawks se po výhře 41:38 nad Houstonem dostali do čela divize NFC West.

Radost hráčů Philadelphie Eagles
zdroj: USA Today Sports autor: Bill Streicher

Po poměrně úspěšné nováčkovské sezoně se naplno rozzářila hvězda quarterbacka Eagles Carsona Wentze. Dvojka loňského draftu se ve statistice přihrávek na touchdown dělí o první místo, v počtu naházených yardů je pak Wentz druhý za Tomem Bradym. Philadelphia má navíc v polovině sezony na kontě stejný počet výher jako za celý minulý ročník.

Eagles opticky s přehledem přehráli nejslabší tým konference NFC, i když právě Wentz podal jeden ze svých slabších výkonů a kopáč Jake Elliott hned dvakrát minul extra point. Přesto Orli vedli už v poločase 17:0 a Niners definitivně sebral naději na konci třetí čtvrtiny 53yardovým touchdownem Alshon Jeffery.

Carson Wentz
zdroj: USA Today Sports autor: Bill Streicher

Na CenturyLink Field v Seattlu byl k vidění souboj skvělých rozehrávačů a ráz utkání udaly už čtyři touchdowny v první čtvrtině. Seahawks, kteří v předchozích šesti zápasech sezony v úvodní části hry připustili jen jedinou safety, inkasovali hned dvakrát, včetně 59yardového pasu Deshauna Watsona na skórujícího Willa Fullera.

Quarterback Watson si proti obávané "Legion of Boom" Seattlu připsal čtyři přihrávky a v prestižní statistice se vyrovnal vedoucímu Wentzovi, přesto to na úspěch Texans nestačilo. Seattle v poslední pětiminutovce rozjel závěrečný 80yardový drive, na jehož konci byla 21 sekund před koncem přihrávka Russella Wilsona na tight enda Jimmyho Grahama.

Deshaun Watson
zdroj: USA Today Sports autor: Joe Nicholson

Seahawks uspěli počtvrté za sebou a v tabulce NFC West přeskočili dosud vedoucí LA Rams, kteří měli o víkendu volno. Houston je s bilancí 3-4 v AFC South až třetí a bude mít hodně starostí, aby se do play-off ještě protlačil. S Watsonem, který je horkým aspirantem na titul nováčka roku, to ale rozhodně nevypadá jako nesplnitelný úkol.

Vyrovnané souboje často rozhodují jen detaily, o čemž se přesvědčili diváci ve Washingtonu. Redskins vedli v divizním souboji nad Dallasem 13:7 a chystali se dalším field goalem navýšit skóre. Jenže pokus Nicka Rose zblokovala obrana Cowboys a následný úprk cornerbacka Orlando Scandricka zastavil Washington až na vlastní pětiyardové linii.

Orlando Scandrick uniká bránícím hráčům Washingtonu
zdroj: USA Today Sports autor: Geoff Burke

Dallas z této situace vytěžil druhý běhový touchdown večera pro skvěle hrajícího Ezekiela Elliotta, otočil poločasový výsledek na 14:13 a nakonec si došel pro vítězství 33:19. Také proto, že Rose v závěrečné čtvrtině minul konverzi a poslední pokus o vyrovnání skončil jako pick-six z rukou safetyho Cowboys Byrona Jonese.

Třízápasová vítězná série Chargers skončila na Gillette Stadium, domácí Patriots zvítězili 21:13 zejména zásluhou 73. pasového touchdownu kariéry Roba Gronkowskiho. Hvězdný tight end nemá v této statistice za osm sezon v NFL konkurenci a předčí i všechny specialisty na pozici receiverů.

Rob Gronkowski
zdroj: USA Today Sports autor: Kevin Hoffman

Tabulky přepisoval také defenzivní end Julius Peppers. Sedmatřicetiletý veterán se po osmi letech vrátil domů do Caroliny a v zápase proti Tampě se posunul na historické čtvrté místo v počtu úspěšných sacků. Panthers také díky jeho výkonu nedovolili Buccaneers v útoku prakticky nic a ve vyrovnané NFC South drží druhou pozici před Atlantou, která vyhrála v New Yorku nad Jets 25:20.

Vyrovnané divizi vévodí New Orleans. Saints si připsali proti Chicagu pátou výhru v řadě a v pořadí konference NFC jsou třetí. Domácí poprvé po osmi letech dokázali vyhrát zápas, ačkoliv jejich rozehrávač Drew Brees neměl jediný úspěšný touchdownový pas. Brees se navíc stal třetím quarterbackem v historii po Brettu Favrem a Peytonu Manningovi, který během kariéry zkompletoval více než 6000 přihrávek.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články