Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kopecký: Rozpisu musí jezdec v rallye rozumět a důvěřovat

Praha - Suverénně a bez zaváhání zvítězil na Valašské rallye Jan Kopecký. Ve speciálu pořadu Svět motorů popisoval důvody svého triumfu a místa, kde získával čas na konkurenci. Zastavil se i u důležitosti svého spolujezdce Pavla Dreslera.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký: Měl jsem prvotřídního učitele, svého otce

Kopecký ovládl úvodní podnik šampionátu ve velkém stylu, druhý Václav Pech na něho ztratil minutu a jedenáct sekund. "Na Valašské rallye jsem na konkurenci získával v rychlých zatáčkách, sám jsem byl překvapený, jak jsme jim na první zkoušce ulítli - ten náskok byl snad sedm vteřin, což jsem nečekal. Naopak na technických zkouškách jsme jeli téměř vyrovnaně. Je to právě v těch rychlejších pasážích," popisoval Kopecký, co podle něj rozhodlo o vítězství.

Zastavil se také u svého spolujezdce Pavla Dreslera. Právě spolujezdci jsou často v rallye upozaďováni, přitom jsou pro úspěch důležití neméně než samotní jezdci. "S Pavlem mi to klape špičkově. Přinesl do mého rozpisu spoustu nových prvků, zjednodušili jsme ho. Stejně jako Petr Starý, se kterým jsem jezdil dříve, je to i můj velký kamarád," poděkoval svému spolujezdci. "Člověk tomu musí rozumět a věřit mu," dodal Kopecký o důležitosti rozpisu v rallyesportu.

Trať si posádka najíždí před vypuknutím samotného závodu, ovšem v běžném provozu. Závodníci tak musí dodržovat dopravní předpisy, s čímž občas bývají problémy. "V Čechách jsem pokutu neplatil, platil jsem v roce 2006 v Německu. Monitoring posádek je dobrá věc, protože pravidla musíme dodržovat. Tak to je," míní česká jednička v rallye.

Podívejte se také na rozhovor Jana Kopeckého pro web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články