Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Krpálek házel s basketbalisty USK o tatami. Ti ho na oplátku učili triky pod košem

Praha – Na Folimance se vypracoval v nejlepšího judistu světa v kategorii do 100 kg, což Lukáš Krpálek ukázal na letošní olympiádě v Riu de Janeiro, kde vybojoval zlato. Se stejným místem v Praze jsou spojeni také basketbalisté USK, ke kterým má český reprezentant blízko. I proto se od nich zkusil naučit několik triků a sám mladým "sovám" ukázal, co umí na tatami.

Lukáš Krpálek slaví olympijský úspěch
zdroj: Reuters autor: Toru Hanai

S jeho proporcemi, tedy 198 centimetry výšky a kolem 100 kilogramů váhy, by byl ideálním podkošovým hráčem. Lukáš Krpálek si sice basketbal jako svoji disciplínu nezvolil, za mlada ho ale občas hrál. Zjistil ovšem, že to není úplně sport dle jeho gusta.

"Na základní škole jsem basketbal hrával. Byl jsem ale velký sólista, tak mě moc nestavěli. Chtěl jsem pořád dávat koše. V tu dobu jsem nevěděl, že je to o přihrávání a pak teprve dávání košů," vzpomínal český reprezentant v pořadu Basketmánie.

Že o kariéře basketbalisty neuvažoval, je pro Krpálka jedině dobře. Na tatami se totiž vypracoval ve velkou hvězdu a v současnosti má kromě zlata z Her na kontě také nejcennější kovy z mistrovství světa a Evropy.

Tím, že svůj um brousil na Folimance, má ale k basketbalu český reprezentant blízko. Jihlavský rodák proto odstartoval slavnostním výhozem první zápas USK proti Brnu a kromě ovací dostal také modrý dres se svým jménem a číslem 1.

Následně si i zatrénoval s dvěma mladými "vysokoškoláky" Markem Hájkem a Ondřejem Sehnalem, kteří se ho snažili naučit některým trikům. Crossover šel například Krpálkovi dobře, roztočit míč na ukazováčku však pro něj byl neřešitelný problém. Mladíci pražského klubu ho přesto za výkon ocenili.

"Basketbalista je i byl by dobrý. Myslím, že se nemá za co stydět," řekl Hájek.

Právě jednadvacetiletý rozehrávač následně dostal možnost si s Krpálkem zatrénovat také na tatami, kde vyzkoušel několik chvatů a ani on si nevedl nikterak špatně. Nevypadalo to ale, že by v brzké budoucnosti chtěl měnit sportovní disciplínu.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek si zatrénoval s basketbalisty USK. Na oplátku jim ukázal pár judistických chvatů
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články