Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Hrubý: Basketbal v Ústí zažívá boom, Utkání hvězd je dárkem pro fanoušky

Praha - Bohatá pomlázka čeká na basketbalové fanoušky na Velikonoční pondělí v Ústí nad Labem. Obě základní pětky dalšího Utkání hvězd NBL volili fanoušci a do nominace se překvapivě dostal jediný zahraniční hráč, pivot Prostějova Brett Roseboro. Naopak nechybí většina domácích hvězd včetně Jiřího Welsche. Součástí exhibice bude i Skill Contest za účasti reprezentantů na vozíku a také finále charitativní akce Každý koš pomáhá. Přímý přenos sledujte v pondělí 28. března od 15:00 na ČT sport a našem webu.

Manažer basketbalistů Ústí nad Labem Tomáš Hrubý
zdroj: ČT sport

V pořadí už 21. utkání hvězd NBL se podruhé za sebou hraje systémem "staří proti mladým", přesněji "Mazáci" versus "Mladé pušky". "Je to dobrý systém, mladí kluci se chtějí předvést, je to zpestření," myslí si manažer Ústí nad Labem a pořadatel letošního All-Star Game Tomáš Hrubý, který současný model považuje za lepší třeba než tradiční Východ - Západ.

Nejvíc hlasů v anketě fanoušků dostala opora "domácího" Ústí Michal Čarnecký. "Loni to bylo hodně v přátelském duchu, ale tuším, že mladí nám budou chtít vrátit porážku, takže to bude trochu vyhecovanější zápas než obvykle," tuší Čarnecký.

Je nám líto, video expirovalo.
All-Star Game NBL zpestří i štafetová dovednostní soutěž

Pětatřicetiletý rozehrávač po sezoně skončí s aktivním basketbalem a účast na Utkání hvězd by tak pro něj mohla být pěknou rozlučkou s kariérou. "Už jsem nepočítal s tím, že si All-Star někdy zahraju, natož v poslední sezoně. Takže je to pro mě rozhodně vrchol sezony, byť teda pořád doufám, že se ještě do play-off protlačíme," věří.

Ačkoliv se prestiž domácího All-Star nemůže zdaleka měřit s podobnými exhibicemi v Evropě, natož třeba v NBA, hráči si nominace do Utkání hvězd velmi váží. "Je to samozřejmě prestižní, každý hráč si takové utkání zahrát nemůže. Navíc o tom rozhodují diváci, takže to bereme jako ohodnocení naší práce za celou sezonu," vysvětluje Čarnecký.

Ve štafetovém klání doplní hráče NBL i hráčky ženské basketbalové ligy, známé osobnosti a jeden reprezentant na vozíku. "Chybět samozřejmě nebude soutěž v trojkách a ve smečování. O poločasové přestávce by měla vystoupit Dara Rolins a doufáme, že se zúčastní i Skills Contestu. A nepochybujeme o tom, že bude vyprodáno, pro basketbalové Ústí je to velká událost," přibližuje program Hrubý.

Utkáním hvězd také vyvrcholí už desátý ročník charitativní akce Každý koš pomáhá. "Při podobných utkáních se nehraje moc na obrany a k vidění je řada parádiček. A jelikož 'alley oopy' jsou ohodnoceny tisícovkou a smeč je za 500, tak věříme, že během zápasu to konto ještě hodně naroste. Na konci utkání pak budeme předávat šek," uzavírá Hrubý. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články