Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kmochová: Hlavně aby mě lyžování stále bavilo

Praha - Pět zlatých medailí na deaflympiádě získala Tereza Kmochová. Díky svým úspěchům si vysloužila i ocenění pro domácího handicapovaného sportovce roku - úspěch jejího týmu ještě zvýraznilo ocenění pro trenérku roku, kterou získala matka Kmochové Kateřina Prokšová. Pro lyžařku ale do budoucna zůstává velkým cílem to, aby ji to na svazích nadále bavilo.

Tereza Kmochová
zdroj: ČT sport

Kmochová vyhrála pět zlatých medailí na deaflympiádě v Rusku a nyní je i domácí handicapovanou sportovkyní roku. "Je to pro mě obrovská čest, konkurence byla obrovská. Jsem za to moc ráda," uvedla v rozhovoru pro Sportovní zprávy. Její matka a trenérka Kateřina Prokšová se navíc podruhé stála trenérkou roku.

Sluchový handicap ji v závodech nutí používat namísto vysílaček jiné způsoby, kdy kolem sebe potřebuje mít svůj tým. Startuje však i vedle nehandicapovaných sportovců bez toho, aby ji to nějak výrazně limitovalo. "S handicapem jsem se narodila, žiji s ním celým život, takže to nevnímám jako limitující," poznamenala.

Do zbytku sezony Světového poháru už Kmochové zbývá objet jen několik závodů. Chce především nasbírat co nejvíce bodů do žebříčku FIS. Hlavní sportovní motivací však zůstává, aby ji sport nadále bavil. "Tereza nerada prohrává a snaží se posunovat dopředu," uzavřela Prokšová s tím, že za společným úspěchem stojí i podpora sponzorů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články