Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Handicapovaný nebo ne. Handy cyklo maraton má všechny spojit

Praha – Na Václavském náměstí v Praze odstartuje 28. července třetí ročník Handy cyklo maratonu, výjimečného cyklistického vytrvalostního závodu na 2222 km, v jehož pelotonu se utkají a současně spojí síly zdraví sportovci s těmi handicapovanými.

Handy cyklo maraton
zdroj: ČT sport

"Přinášíme naději dalším lidem, kteří se stali handicapovanými a nevědí si rady co se životem. Pro ně to všechno děláme," prohlásil ve Sportovních zprávách ředitel závodu a autor projektu Heřman Volf, sám aktivní sportovec, který skončil po pádu na lyžích na vozíku.

Motto závodu zní "Jedeme v tom všichni". "Hlavní motor je v tom, že v závodě jsou smíšené týmy nejenom zdravých a handicapovaných, ale i muži, ženy, junioři, senioři. Extrémním závodem chceme ukázat, že i handicapovaní dokážou spoustu věcí a že své místo ve společnosti mají," dodal Volf.

Je nám líto, video expirovalo.
Volf: Handy cyklo maratonem přinášíme lidem naději

Handy cyklo maraton 2015 je postaven jako štafeta osmi, čtyř nebo dvoučlenných týmů, kdy se sportovci střídají v jízdě non-stop. Ideální trasa je stanovena na 2222 km a časový limit pro její ujetí je 111 hodin. Všechny týmy musí projet čtyřiadvacet kontrolních bodů, jež tvoří rehabilitační ústavy, spinální jednotky a speciální centra. Slavnostní ukončení proběhne 1. srpna na pražské Ladronce. Více o závodu čtěte zde. Na oficiálních stránkách najdete i on-line rozmístění týmů během závodu.

Důležitá je taktika. Každý tým dostane průjezdní body, kterými musí projet. "Záleží nejen na fyzické kondici, ale i na tom, jak se na to tým připraví. Logistika je minimálně padesát procent úspěchu," zdůraznil Volf.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články