Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Lafata: Na rozdíl od hřiště mi v lese o trofeje nejde

Praha – Střelecký instinkt Davida Lafaty na hřišti je všeobecně známý. Do povědomí však vešel i jiný Lafatův "střelecký život", totiž jeho vášeň pro myslivost. Zatímco na hřišti sparťanský kanonýr má rád vypjatou atmosféru, v lese touží na okolní svět zapomenout.

Davida Lafatu k myslivosti přivedla rodina jeho ženy, v níž se této činnosti věnují prakticky všichni. Přírodu však měl rád od malička. "Mým snem bylo, že až budu velký a přestanu hrát fotbal, tak si udělám lovecké zkoušky. Ale pak když jsem se seznámil s mou manželkou, kde jsou všichni myslivci, tak to vzalo rychlý spád. Tchán mě vzal jednou na lov, kde se to pro mě zlomilo - pak už jsem si zkoušky udělal hned," řekl Lafata.

V současném kádru Sparty však nemá nikoho, kdo by s ním jeho lovecké inklinace sdílel. "Zatím se je snažím lákat na zvěřinu, což se docela daří. Takže zatím jsme udělali první stupínek, a když budou mít zájem, určitě není problém vzít je s sebou," směje se.

Zatímco na hřišti má Lafata rád vybouřenou atmosféru, v lese vyhledává pravý opak. "Mám rád, když je situace vypjatá, když je atmosféra. Člověk je v takovém transu. V lese mám zase rád klid, když nejsou slyšet auta a je to daleko," dopnil a dodal, že na rozdíl od fotbalových trávníků se v přírodě za trofejemi nehoní.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články