Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Momenty 15. kola: Dva "vlastňáky" a nožičkující Karel Jarolím

Praha – Patnácté kolo Synot ligy nepřineslo jen porážky a výhry, ale také řadu zajímavých situací a krásných momentů. Hned dvakrát se hráčům povedlo zamířit do vlastní sítě a rozhodnout tak o výhře soupeře. K vidění byla i dramatická strkanice, která je k vidění spíše na hokeji, krásný gól Sparty či zavzpomínání Karla Jarolíma na aktivní kariéru hráče. Podívejte se na vybrané momenty Synot ligy, které vám mohly uniknout.

Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Když se nedaří, tak se nedaří. Pořádný zápas "blbec" zažil ostravský stoper Jan Baránek. Mladý hráč, který patří k velkým nadějím Baníku, měl prsty v obou gólech Mladé Boleslavi, jež na Bazalech zvítězila 2:1. Jednadvacetiletý hráč nejprve špatnou rozehrávkou založil rychlý protiútok hostů, po němž se v závěru první půle prosadil Martin Doležal. Ještě smolnější moment pak přišel v samém závěru. Brankář Jiří Pavlenka vyrazil střelu do nohou právě Baranka, od nichž míč doputoval do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Nešťastná vlastní branka Baránka

Podobný kousek se podařil i kapitánovi Bohemians Praha 1905 Josefu Jindřiškovi. Ten se snažil odtlačit plzeňského Václava Procházku, aby se nedostal k centru, a přitom sám hlavičkou zamířil za záda překvapeného brankáře Milana Švengera. Třiatřicetiletý hráč kiks ještě odčinil, když následně pěknou střelou ze standardní situace snížil, ale i tak jeho vlastní gól rozhodl o triumfu Viktorie 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Vlastní a normální gól v podání Jindřiška

Svědomí musel zpytovat i Ondřej Kolář. Jindy jistota mezi třemi tyčemi, která se díky skvělým zákrokům dostala i do minulého výběru momentů, si v zápase s Jihlavou vybrala slabší chvilku. To když Tomáš Kučera poslal zpoza vápna ne příliš náročnou střelu, která Kolářovi prošla mezi rukama a skončila v síti. Dvacetiletý brankář však ještě Slovan několikrát podržel a pomohl k důležité remíze 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Liberecký brankář Kolář si vybral slabou chvilku

Liberečtí totiž do zápasu šli s tím, že pokud prohrají, vedení jim udělí pořádné pokuty. Že jde o skutečně vypjatý duel, nejlépe dokumentovala situace, kdy Miloš Karišik u postranních reklamních panelů žduchl do Adama Jánoše. Hráč Jihlavy okamžitě spadl k zemi, na což zareagovali jak hráči domácích, tak i hostů a na hřišti se strhla pořádná mela, která neměla daleko k pěstnímu souboji.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Karišikovo žďuchnutí odstartovalo divokou výměnu názorů

K vidění však nebyly jen chyby a potyčky. Krásný moment byl k vidění třeba v již jednou zmiňovaném utkání Plzně s Bohemians 1905. V něm se nebojácně z dobrých dvaceti metrů odhodlal ke střele domácí Patrik Hrošovský a jeho dalekonosný pokus orazítkoval břevno a donutil fanoušky vyskočit ze svých sedadel.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Hrošovského pumelice orazítkovala břevno

Fotbalovou parádu předvedla i Sparta v duelu s Českými Budějovicemi. Postarala se o ni dvojice Marek Matějovský, Bořek Dočkal. První jmenovaný krásnou přihrávkou z poloviny hřiště našel naběhnutého týmového kolegu, jehož budějovická obrana nedokázala uhlídat, a ten jedním dotekem poslal míč za záda brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Krásného pasu Matějovského využil Dočkal

Ne tak krásnou, ale za to historickou branku mohli sledovat fanoušci v Edenu. V utkání domácí Slavie s Hradcem Králové se o ni postaral Marek Plašil, který po hlavičce Pavla Dvořáka doklepl míč do sítě. A co je na ní tak výjimečné? Votroci díky tomuto gólu ukončili sedmnáctileté čekání, až se znovu prosadí na půdě sešívaných. Naposledy se jim to povedlo ještě ve starém Edenu v roce 1997.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Hradecké prokletí na hřišti Slavie ukončil Plašil

Jak je důležitě bojovat o míč až do poslední chvíle, ukázal Patrik Gedeon. Jeho spoluhráč Jakub Mareš udělal proti Teplicím chybu při rozehrávce. Do rychlého brejku se dostal Aidin Mahmutovič, jenž před brankou našel Franci Litsingiho, před nímž zívala odkrytá brána, ale devětatřicetiletý Gedeon v poslední chvíli skluzem uchránil Pražany od inkasované branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Skluz Gedeona za pět minut dvanáct

Mladá Boleslav vyhrála doma se Slováckem 2:0, což udělalo radost i trenéru Karlu Jarolímovi. Ten byl s průběhem utkání spokojen natolik, že zavzpomínal na časy, kdy byl ještě aktivním fotbalistou, a u střídaček si střihl několik nožiček. Diváci ho za jeho počin odměnili pořádným potleskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 15. kola: Pár nožiček v podání trenéra Jarolíma

SOUHRN 15. KOLA SYNOT LIGY, VŠECHNY SESTŘIHY A ODKAZY NA REPORTÁŽE Z JEDNOTLIVÝCH UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE (//sport/fotbal/293243-plzen-se-vratila-do-cela-za-ni-jsou-serazeni-sparta-a-jablonec/).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články