Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Loučící se Jarolím: Nechtěl jsem začít a pak hned přestat

Praha I v nové sezoně měl být klíčovou postavou Mladé Boleslavi a záloze středočeského celku měl kromě české nejvyšší české soutěže šéfovat i v bojích o Evropskou ligu. David Jarolím se však již v modrobílém dresu neobjeví. Jeho pravé koleno i přes přání hrát dál řeklo stop a bývalý reprezentant tak musel v pětatřiceti letech pověsit kopačky na hřebík.

David Jarolím v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Rozhodovala hlavně zdravotní stránka. Už se to táhlo příliš dlouho a já jsem měl pořád problémy s tím pravým kolenem," řekl Jarolím.

Bývalý hráč Bayernu Mnichov, Norimberku a hlavně pak Hamburku si zranění přivodil v závěru minulého ročníku, který ještě dohrál. Čekalo se však, že se do nové sezony stihne dát dohromady, a Mladá Boleslav mu kvůli rekonvalescenci o týden protáhla dovolenou. Přes všechny optimistické zprávy ze strany středočeského klubu však již Jarolím do prvoligového kolotoče nenaskočí. A neplánuje do něj zasáhnout ani v jeho průběhu.

"O tom, že bych naskočil během sezony, jsem ani nepřemýšlel. Chtěl jsem stihnout začátek, kdy se bude hrát předkolo Evropské ligy. Určitě jsem ale nechtěl začít a pak, kdyby to nešlo, přestat. To by mi přišlo horší," prozradil hráč, jenž v dresu Mladé Boleslavi od zimy 2013 odehrál 39 zápasů a vstřelil jednu branku.

A právě účast Mladé Boleslavi v předkole Evropské ligy udělala finální rozhodnutí pro Jarolíma mnohem těžší, jelikož věřil, že by svému týmu v bojích o pohárovou Evropu mohl pomoci. "Nebýt postupu do předkola, tak by to bylo mnohem jednodušší," podotkl.

Přesto věří, že tým i bez něj dokáže vstoupit do nového ročníku tou správnou nohou. "Doufám, že se podaří ten začátek. Nejdůležitější je, aby se dostali přes prvního soupeře v Evropské lize, jelikož každý zápas a každé vítězství tomu mužstvu může pomoci a to bude podstatné," prozradil.

Další kroky? Trénování v Hamburku nebo v Česku

Nejlepší léta Jarolím ale zažil na západ od České republiky v Německu, kde do profesionálního fotbalu nakoukl v dresu Bayernu. Tři roky poté strávil v Norimberku, ale největší slávy dosáhl v dalším německém celku Hamburku. V přístavním městě strávil devět let, během nichž tým vedl i jako kapitán a stal se legendou klubu. A právě na působení v dresu HSV vzpomíná ze všeho nejradši.

"Skvělých momentů v mé kariéře bylo hodně, ale když jsem se loučil v Hamburku před vyprodaným publikem, kde jsem odehrál přes 300 zápasů, bylo to nádherné. Je můj druhý domov," řekl Jarolím, který ještě před odchodem do Boleslavi stihl krátké angažmá ve francouzském Evianu.

Odchovanec Slavie, jenž devětadvacetkrát navlékl i dres reprezentačního "áčka", si nyní chce dát chvíli odpočinek a o svých dalších krocích se bude teprve rozhodovat. "Konec kariéry nebylo rozhodnutí, že bych plánoval něco dopředu. Rozhodl jsem se tak i s tím, že jsem netušil, co bude. Nyní si chci v létě odpočinout a pak uvidíme," prozradil.

Jednou z možností, kterou Jarolím zvažuje, je trénování mládeže v již zmíněném Hamburku, kde má stále vřelé vztahy s vedením. "Ta možnost tady je. Uvidíme, jak se domluvíme. Je však šance zůstat i Česku. Nevylučuji ani jednu možnost," nechal se slyšet.

Faktem však je, že v budoucnu by se chtěl stát určitě trenérem. "Nejprve bych chtěl vystudovat nějakou tu trenérskou třídu a pak postupně uvidíme, co dál," dodal Jarolím, jenž zároveň prozradil, že by s fotbalem na všech úrovních tak úplně skončit nechtěl.

"Totálně přestat nechci. Člověk to hraje celý život. Brácha kope také v nižší soutěži, tak možná v budoucnu půjdu za ním," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články