Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Legenda vodního motorismu Mašek evropský titul nezískal, už myslí na MS

Jedovnice – Na rybníku Olšovec v Jedovnicích se konaly závody rychlostních motorových člunů. O titul evropského šampiona bojovala i legenda vodního motorismu Jiří Mašek. Majitel 14 medailí z mistrovství světa a Evropy nakonec skončil osmý. Závody ovládl Slovák v německých službách Marián Jung.

Je nám líto, video expirovalo.
Mašek skončil na ME motorových člunů osmý

Mašek letos jezdí už 34. sezonu. Své stříbrnobronzové prokletí chtěl letos prolomit v domácích vodách. Na jedovnickém rybníce mu však v cestě stály technické problémy.

"Co bych chtěl na stará kolena. Dobrý. V první rozjížďce jsem vůbec neodstartoval, byl problém s elektronikou. Ve druhé rozjížďce se mi zadřel převodník, kompletně se to rozbilo. Pro poslední dvě jsem to dal dohromady. Co jsem našel ve vleku, dal jsem to dohromady a ono to jelo," popsal trable Mašek.

V sedmistovkách tak titul evropského šampiona vybojoval Marián Jung. Slovenský závodník v německých službách ovládl hned tři rozjížďky.

Brněnský matador Mašek však letošní sezonu ještě nevzdává. Ve světové konkurenci chce skončit v elitní pětce. "Beru akorát jeden prášek na tlak. Jsem mladý, perspektivní. Ještě dalších deset let, no tak co?"

Hlavní zprávy

Nejčtenější články