Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolocová: Domácí turnaj byl pro nás vždycky sen

Praha – Domácí beachvolejbalové jedničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou splnily roli favoritek na Českém poháru na pražském Ládví a naladily se na další domácí turnaj, kde už však budou čelit světové elitě. Pražská Štvanice bude znovu po dvou letech hostit turnaj světové série plážových volejbalistů, tentokrát ovšem v podání žen.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté Sportovních zpráv: Kristýna Kolocová a Markéta Sluková

Turnaj se v mužské kategorii konal v Praze poprvé v roce 2008 a od té doby ještě třikrát. Letos mají na Štvanici historickou premiéru ženy. "Pro nás to byl vždycky sen, moc jsme si chtěly na Štvanici také zahrát. A jsme rády, že se nám to konečně letos podaří," říká Kristýna Kolocová.

Kvalitu štvanického turnaje opakovaně ocenila i Mezinárodní volejbalová federace zařazením mezi tři nejlépe organizované podniky světové série. "Důležité určitě bylo, že zatím vždycky vyšlo počasí, i tenhle týden má být nádherně. A pak, je to v centru, Praha je krásné město a všichni se sem rádi vrací. A také organizace byla vždy na dobré úrovni," vypočítává klady Kolocová. "Centr je pohromadě s ostatními kurty, je to hezká a hlavně velká aréna, a s dobrým počasím přijde hodně diváků, kteří umí udělat atmosféru," doplňuje Sluková.

Dlouholeté domácí jedničky při generálce na Ládví bez zaváhání prošly až do finále, tam je však hodně potrápily jiné olympioničky Lenka Háječková se Soňou Novákovou, které už mají vrchol kariéry za sebou. "Byly jsme překvapené, jak dobře hrály. Nečekaly jsme to. U nich je to jako jízda na kole, nezapomínají," říká Sluková. "Finále je takový miniturnaj, má svou vlastní historii. Lenka se Soňou jsou pořád top hráčky a pro nás takové malé vzory v tom, co dokázaly. Nastupovat proti nim je pro nás vždycky těžké, byl tam trochu respekt, na druhou stranu jsme věděly, že bychom je měly porážet," dodává Kolocová.

To na turnaji světového okruhu nebudou populární "Kiki a Maki" patřit k favoritkám. "Byla bych spokojená s umístěním do desítky. Postup ze skupiny bychom měly zvládnout a pak bude hrozně záležet na losu. V našem sportu se často stává, že i dobrá dvojice je do play-off nasazena ve spodní polovině pavouka. Každopádně první desítka by se nám líbila," věří si Sluková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články