Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Asistent Krejčí o Vrbovi: Nervozita byla na Pavlovi před Nory znát

Praha – Zápas proti Norsku nebyl prvním reprezentačním utkáním na lavičce pouze pro nového trenéra Pavla Vrbu. Premiéru u národního celku si odbyl i jeho asistent Karel Krejčí, který si z remízy 2:2 odnesl spoustu pozitivních dojmů. Přesto přiznal, že s některými aspekty hry příliš spokojený nebyl. "Zklamala mě zejména defenzivní hra," prozradil.

Karel Krejčí
zdroj: ČT

Zápas, který přinesl spoustu poznatků do budoucna. Tak hodnotil první utkání na lavičce reprezentačního týmu proti Norsku asistent Karel Krejčí. "I když jsme ten zápas výsledkově a herně úplně nezvládli, určitě ve mně převládají pozitivní pocity. Byl to náš první společný sraz. Ani Pavel Vrba nemá kouzelný proutek, aby za tři dny všechno změnil," řekl Krejčí, jenž s Vrbou spolupracuje již od roku 2008, kdy nový kouč národního celku nastoupil k Plzni.

Pětačtyřicetiletého bývalého hráče Plzně, Dukly Praha či Českých Budějovic potěšila i skvělá atmosféra na stadionu. Přiznal však, že velké očekávání fanoušků na trenéra Vrbu vyvinulo velký tlak. "Na Pavlovi byla znát nervozita. Chtěl ten první reprezentační zápas zvládnout vítězně, což se ale nestalo," prozradil Krejčí, který přesto vidí ve výsledku 2:2 klady.

"Nyní máme v ruce materiál, s kterým můžeme pracovat. Zápas si sestříháme a pošleme hráčům, co bylo dobré a co špatné. Věřím, že v dalších utkáních na chybách zapracujeme a výsledkově se to projeví."

V nich, proti Rakousku a Finsku, by se v sestavě mohli objevit již i další hráči. Trenéři by totiž rádi dali šanci i jiným fotbalistům. "Po výměně trenéra začal hrát Petr Jiráček a Tomáš Pekhart se vrací do sestavy Norimberku. To je pro nás příjemná zpráva. Máme před sebou dva zápasy, abychom vyzkoušeli další hráče a dobře se připravili na podzimní část kvalifikace," prohlásil Krejči. Nadále ale platí, že povoláni budou jen ti, kteří mají momentálně největší formu.

Kdo by však v nominaci chybět neměl, je Tomáš Rosický. Ten podle Krejčího opět dokázal, že je rozdílovým hráčem a je velice obtížně za něho najít alternativu. Jako nejlepší možnost na jeho pozici vidí pětačtyřicetiletý asistent trenéra i přes nevýrazný výkon plzeňského Daniela Koláře. "S Danem jsem pracoval dennodenně. Hráli jsme Ligu mistrů nebo Evropskou ligu, ve kterých jsme narazili na top kluby a on tam ukázal, že je schopný v některých momentech Tomáše nahradit. Co se týče rychlé přechodové fáze, lepšího hráče v lize nevidím. Limituje ho ale výkonnost. Někdy zahraje výborně a někdy není vůbec vidět. Pokud na tom do budoucna zapracuje, tak je typ hráče, který by ho mohl nahradit," řekl na adresu Koláře Krejčí.

To na pozici hrotového útočníka má reprezetance větší výběr. V současné formě ale je volbou číslo jedna Matěj Vydra, jenž proti Norům vstřelil jednu branku. "Matěj v útoku nezklamal. Někdy na mě sice dělá dojem, že má horší výběr místa, ovšem když se k němu ten míč dostane, tak je rychlý, dynamický, tahový. Proti Norům to dokázal, dal druhý gól, ještě tam další mohl vstřelit. Určitě byl nebezpečný," pochválil útočníka anglického WBA Krejčí.

Naopak zklamáním byl pro Krejčího výkon stoperského dua Suchý-Mazuch, které v zápase vyrobilo hned několik kiksů a mělo obrovské problémy v rozehrávce. "Naše rozehrávka zezadu byla zdlouhavá a komplikovaná. Věděli jsme, že soupeř bude hrát vysoký presing, a místo toho, abychom v některých momentech rozehrávku zjednodušili, tak jsme se tam zašívali," postěžoval si.

Věří však, že v dalších zápasech se i výkon defenzivy zvedne. "Strávíme spoustu času u rozboru. Nechceme nakopávat, jak se nám to stávalo. Uzdraví se Tomáš Sivok, tak uvidíme, jak to bude fungovat v dalších zápasech," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal extra
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články