Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ve FAČR zlepšíme komunikaci s fanoušky, slibuje Lípa

Praha – Komentátor sportovní redakce Ondřej Lípa odchází po třinácti letech z České televize. Z pozice redaktora se přesouvá na druhý břeh – stal se novým mluvčím Fotbalové asociace ČR. "Beru to jako dílo osudu," říká k nové práci, kde bude jeho hlavním úkolem zkultivovat vztahy uvnitř asociace i s fanoušky.

Je nám líto, video expirovalo.
Mezi čtyřma očima

"Člověk se vždycky dostane do nějaké fáze svého života, kdy začne přemýšlet nad věcmi z jiného pohledu. Na chvíli se zastaví a podívá se v klidu na věci, které se odehrály, nebo které se mají odehrát. Třeba přijde na to, že by se chtěl vydat jiným směrem. U mě se tohle stalo," tvrdí Lípa. Shodou okolností to bylo v době, kdy mu vedení FAČR nabídlo, aby se na Strahově podílel na tvorbě nové komunikace.

Z České televize odchází po třinácti letech. Komentoval fotbal, futsal, ale i slalom a sjezd na divoké vodě. "Je to hodně dlouhá doba. Člověk si to hned neuvědomuje, co to všechno je. Ale všechno, co jsem tu prožil, budu reflektovat až s nějakým časovým odstupem," říká Lípa, který chce kultivovat vztahy uvnitř asociace, ale i s novináři a fanoušky. "Celkový výstup nejen jednotlivců, ale FAČR jako celku, je potřeba nějakým způsobem zkulturnit a posunout to lepším směrem," dodává.

Lípa se podle svých slov snažil o totéž i v redakci sportu. "Není to o tom, že by člověk neměl kritický pohled, ale jako celek se ten produkt snaží prodávat tak, aby to bylo co nejlepší, aby diváci to vnímali pozitivně," říká teď už bývalý redaktor a zároveň s nadsázkou doufá, že se s kolegy z ČT sport konečně pozná.

"Spoléhám na to, že se budeme moci potkávat i mimo pracovní prostředí a budeme na sebe mít víc času. Rozhodně u mě budou mít 10 procent více než ostatní," slibuje se smíchem. "V rámci profesionálního jednání se budu všem snažit maximálně vycházet vstříc," říká Lípa, jehož předchůdcem na pozici mluvčího, tehdy ještě ČMFS, byl někdejší sportovní redaktor Petr Svěcený.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články