Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Házenkáři Dukly konečně našli domácí prostředí, přestože ne vše je ideální

Praha – Nejúspěšnější český házenkářský klub našel po letech konečně klidné zázemí. Doma je v bývalém areálu vojenského gymnázia v pražské Ruzyni, kde pravidelně hraje od roku 2010. Po letech mohou hovořit o klidném a trvalejším zázemí, které si pochvalují hráči i realizační tým. Méně spokojení jsou ale například fanoušci Dukly.

"Zažil jsem Louny, Plzeň, pražský Podvinný mlýn byla krásná hala se třiceti šatnami, ale žádným zázemím," přibližuje poslední přesuny trenér Pavel Pauza. Sportovní ředitel Daniel Čurda pak potvrzuje, že v Ruzyni je Dukla spokojená. "Tady jsme doma, máme garantované časy tréninků, mistrovských utkání, je tu rehabilitace, vlastní posilovna, šatna, hala nám vychází maximálně vstříc."

Dukla získala poslední titul relativně nedávno – v roce 2011. Letos se pohybuje ve středu tabulky, aktuálně jí náleží sedmé místo. Doma navíc zatím prohrála jediný zápas. Přesto nepanuje spokojenost úplně se vším. Kupříkladu fanoušci nejsou zcela spokojení s výhledem z tribuny, který jim ruší zábradlí.

Hala také není ideální pro televizní přenosy, umístění kamer nedovoluje pohled na diváky. Čurda ale vysvětluje, že se s prostředím snaží pracovat. "Je tady úplně nový povrch, vzhledem k tomu, že je to naše domácí prostředí, za žádnou cenu odsud nehodláme odejít," deklaruje snad už definitivní propojení Dukly a Ruzyně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články