Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Soukalová se připravuje s muži a říká: "Spousta věcí je pro mě nová"

Praha – Letní přípravu začala s ženskou reprezentací. V srpnu se však rozhodla, že potřebuje nový impuls, a začala trénovat pod vedením Ondřeje Rybáře s muži. Nejlepší česká biatlonistka současnosti a jedna z medailových nadějí pro olympiádu v Soči Gabriela Soukalová si zatím spolupráci pochvaluje, i když jak sama přiznává, spoustu věcí předtím nikdy nedělala.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Jsem moc ráda, že se můžu připravovat ve skupině Ondřeje Rybáře s kluky. V tréninku je toho pro mě hodně nového a je tam hodně věcí, co jsem doteď nedělala. Zároveň je to velice náročné, ale všichni jsou na mě hodní a pomáhají mi a já jsem naprosto spokojená," řekla čtyřnásobná vítězka závodu světového poháru Soukalová.

Že by tohle spojení mohlo fungovat, ukázala třiadvacetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou během letního mistrovství ČR v biatlonu, kde ovládla úvodní sprinty. Dařilo se jí zejména střelecky, když neminula jediný terč. "Vzhledem k náročnosti trati to bylo celkem dobré, ale byl to první závod a ještě nejsme příliš rozježděné," prohlásila Soukalová, která rovněž přiznala, že kolečkové lyže nejsou úplně její gusto. "Jezdit na kolečkových lyžích je poněkud nezvyk. Radši mám normální, ale kolečkové jsou v létě potřeba. Jsou však mnohem nebezpečnější a je to větší adrenalin," dodala.

Moravec je s přípravou nadmíru spokojen

V úvodních sprintech se dařilo i jejímu současnému tréninkovému kolegovi Ondřeji Moravcovi, jenž obsadil druhé místo. Nad jeho síly byl pouze Michal Šlesingr. "Poněkud jsem přepálil začátek a ke konci mi chyběly síly. Závod se ale rozhodl na stojáku, kdy jsem musel jet na dvě trestná kola, zatímco Michal byl stoprocentní. Ta časová ztráta pak byla příliš velká," uznal Moravec, kterému na rozdíl od Soukalové letní kolečkové lyže tolik nevadí.

"Já s tím problém nemám. Nevidím v nich až tak velký rozdíl. Je sice pravda, že na normálních lyžích jezdím asi radši, ale kolečkové nezatracuju. Beru je tak, že jsou hlavně tréninkový prostředek na léto," řekl Moravec.

Devětadvacetiletého biatlonistu, jemuž se velmi dařilo v minulé sezoně a o větší úspěchy ho připravily hlavně chyby ve střelbě, si letní přípravu nemůže vynachválit. "Příprava zatím probíhá bez větších problémů. Byli jsme tři týdny ve Slovinsku, kde jsme potrénovali velice slušně. Na rozdíl od minulého roku se mi vyhnuly zdravotní potíže, takže jsem spokojený," prohlásil Moravec, který je však stále nespokojen s jednou věcí, a to vlastní střelbou. "Na ní musím ještě pořádně zapracovat," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Gabrielou Soukalovou a Ondřejem Moravcem
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články