Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Odvážní hand bikeři polykají více než 1 700 kilometrů

Praha – Přes 1 700 kilometrů z výspy západních Čech až k slovensko-ukrajinským hranicím a zpátky do Prahy. Stateční cyklisté na hand biku mají za sebou už více než polovinu drsného maratonu. Na trať vyrazilo šest týmů – bojují s časem i sami se sebou.

Hand bike maraton startoval v Trojmezí u Aše a cíle byly jasné – dosáhnout Velkých Kapušan na východě Slovenska a poté Prahy v limitu 111 hodin. Cyklisté musejí cestou protnout osm kontrolních bodů, trasu si mohou vytýčit sami.

Od začátku mezi sebou bojovaly týmy UniCredit Leasing a Opel. Organizátory překvapily svou rychlostí, předpokládané časy příjezdu na kontrolní body prolamovaly o několik hodin.

Ve Velkých Kapušanech bylo v noci ze čtvrtka na pátek rušno. Rozdíly mezi jednotlivými družstvy už nabraly několik hodin. Jako první dorazil Opel krátce před osmou hodinou večerní, UniCredit Leasing ztácel už téměř dvě hodiny. Poslední Wüstenrot dorazil ve čtyři ráno.

Závod však zdaleka ještě nekončí. Na stránkách organizátorů občanského sdružení Cesta za snem můžete sledovat pouť hand bikerů on-line.

Týmy vyrazily v tomto pořadí:

1. UniCredit leasing

2. Opel CS

3. Bronec sport

4. Cesta za snem

5. TK vyšehrad

6. Wüstenrot pojišťovna

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články