Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Haindlová: V českém fotbale se zastrašuje

Praha – Markéta Haindlová, která nedosáhla na kandidaturu na předsedkyni Fotbalové asociace ČR, v exkluzivním videorozhovoru pro portál ČT sport poodkrývá zákulisí nejpopulárnějšího sportu v Česku.

Markéta Haindlová
zdroj: ČT sport autor: Vít Chalupa

"Poznala jsem, že se v něm fair play skutečně nehraje," říká otevřeně Haindlová a přidává: "Nejen já jsem poznala zastrašování. Kluby, které mou kandidaturu podpořily, byly perzekuovány." Poznala ještě větší špínu. "Musela jsem mít osobního strážce, protože jednu dobu jsem se necítila bezpečně. A nebyla jsem sama," přiznává a nechce uvést více detailů: "Právě proto, abych se nemusela bát chodit po chodníku."

Podle Haindlové vedou současný fotbal lidé, kteří jsou až příliš spojení s korupční minulostí. "V mezinárodních federacích to vědí, a proto nevidím šanci, že by se tam nějaký český funkcionář prosadil," říká předsedkyně Odvolací a revizní komise FAČR, která ve své funkci skončí osmého června, v den řádné volební valné hromady FAČR. Na další období do této komise nekandiduje. Ohrazuje se proti slovům úřadujícího předsedy FAČR Miroslava Pelty, že špatně pracovala: "Vždyť on ani neví, co moje komise dělá. A je zvláštní, že právě on na rozdíl od předchůdce Ivana Haška zakázal nahlížet do účetnictví."

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Markétou Haindlovou

Hlavní zprávy

Nejčtenější články