Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Spilková myslí na Rio: Všichni budou dřít, jak budou moct

Chaj-kchou (Čína) - Golfistka Klára Spilková má za sebou letošní úvodní start na Ladies European Tour (LET). V Číně prošla cutem a skončila na čtyřicátém místě. Osmnáctiletá česká golfová naděje však myslí do budoucna. Cítí, že její mládí je velkou zbraní, vyhlíží olympiádu v Riu a sní o turnajích v zámoří.

Klára Spilková
zdroj: klaraspilkova.com

V roce 2016 prožije golf velký olympijský návrat. Naposledy byl v programu her v roce 1904 v St. Louis. "Je to velká motivace, protože golf je na olympiádě poprvé po sto letech. Všichni na to budou dřít nejvíce, jak budou moct. I já," ujistila Spilková.

Na turnaji v Dubaji loni v prosinci si nadějná česká golfistka pojistila účast na LET i v nadcházející sezoně. Spadl jí velký kámen ze srdce, protože se jí loňský rok nevydařil úplně podle představ. Obhajoba účasti je podle ní těžší, než se poprvé do seriálu probojovat. "Se studiem je to trochu těžší," připustila studentka Gymnázia Oty Pavla v Radotíně. "Bohužel minulá sezona nebyla nejlepší, ale doufám, že letos to obhájit nebude problém," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Klárou Spilkovou

Přiznává, že absolvovat kolotoč golfových turnajů na LET není zrovna levná záležitost. "Sezona stojí přibližně 3,5 milionu i s caddíkem," uvedla usměvavá golfistka, které nechybí zdravé sebevědomí.

Spilková loni odehrála 15 turnajů a devětkrát prošla cutem a brala odměnu. Nejlépe skončila dvacátá na Slovensku. Ale ve snění ji to zastavit nemůže. "Chtěla bych vyhrát na túře, nejenom jednou, ale třeba padesátkrát. Chci být dobrá nejdřív u nás v Evropě a mým velkým snem je hrát na LPGA tour a vyhrát i tam," prohlásila.

A její věk je velkou devízou. "Já budu mladá pořád," dodala s úsměvem.

Právě dnes vstupuje Spilková do druhého turnaje sezony. V marockém Agádíru se účastní Lalla Meryem Cupu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články