Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Quick-Step rozjel sezónu výborně, Raboň věří ve start na Tour

Praha - František Raboň má za sebou první tři etapové závody sezóny a při všech se podílel na celkovém triumfu svých týmových kolegů. Američan Levi Leipheimer vyhrál v Argentině, bývalý mistr světa a vítěz bodovačky na Tour Belgičan Tom Boonen v Kataru a jedno ze slovenských dvojčat Velitsových Peter v Ománu. Po přestupu do nové stáje Omega Pharma - Quick-Step tak český cyklista skvěle zahájil cestu za vysněným premiérovým startem na Tour de France.

František Raboň
zdroj: ČT4

"Necítili jsme žádný tlak, že něco musíme, když jsme vstupovali do sezóny. Je to rozdíl oproti HTC, kde je enormní tlak na všechny závody. Tady si myslím, že se výborně skloubily zkušenosti a klid lidí v týmu a prostě se daří," hledá důvody momentální pohody v Quick-Stepu Raboň.

Belgický tým prošel před sezónou zásadní proměnou: noví jezdci včetně mistra světa v časovce Tonyho Martina a částečně i nové vedení dodali stáji s výraznou českou stopou potřebné sebevědomí. "Máme řadu talentovaných jezdců a samozřejmě i hvězdy jako Martina a Leipheimera, takže všechno nasvědčuje tomu, že by tato sezóna měla být lepší než ta minulá," domnívá se majitel týmu Zdeněk Bakala.

Je nám líto, video expirovalo.
Quickstep začal sezónu vítězně

Raboňovu sezónu by mohla ozdobit i vytoužená červencová odměna. Letošní Tour nabízí nadprůměrný počet časovkářských kilometrů, což je další důvod, proč vzít trojnásobného českého šampiona v této disciplíně. "Na každou etapu budeme mít typ závodníka, který může vyhrát. Takže jestli se mi to podaří, budu mít o práci i zábavu postaráno, protože každou etapu budu muset jet naplno," dodává Raboň.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články