Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Vrba: V Evropské lize jsme schopni postoupit dál

Praha – Viktoria Plzeň zažívá pod vedením trenéra Pavla Vrby rok snů. Nejdříve vůbec poprvé v historii klubu získala ligový titul. Pak se dokázala probít do Ligy mistrů a nyní si díky třetímu místu v základní skupině vybojovala účast v jarní části Evropské ligy. Vrba v pořadu České televize Na slovíčko uvedl, že Plzeň má na to, aby postoupila dál, přestože na začátku sezóny sám prý nevěřil, že by se Viktoria dokázala kvalifikovat do vysněné Ligy mistrů.

"Když jsem začínali v Jerevanu, tak jsme absolutně nevěřili tomu, že můžeme hrát Ligu mistrů. Naším snem bylo postoupit do Evropské ligy a samozřejmě proto, že se nám splnilo něco, v co na začátku soutěže nikdo ani nedoufal, tak je maximální spokojenost, co se týká Ligy mistrů," připomíná Vrba nenápadně fakt, že v lize si Viktoria nestojí podle jeho představ.

"V lize jsme určitě ztratili nějakých šest sedm bodů a ten bodový zisk, který máme - 30 bodů - je sice zajímavý, ale myslím si, že jsme měli mít minimálně o šest sedm bodů víc," hodnotí trenér ligový podzim plzeňské Viktorie, která je momentálně na třetí příčce ligové tabulky.

Základem výborného podzimu v evropských pohárech byla podle Vrby výhra v prvním kvalifikačním utkání o ligu mistrů, kde plzeňští dokázali porazit Pjunik Jerevan vysoko 4:0 na jeho hřišti. Přiznává, že soupeři ze třetího a čtvrtého předkola Ligy mistrů, Trondheim a Kodaň, český tým zřejmě ke své škodě podcenili.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

"Trondheim s Kodaní nás trošku podcenili, protožeže si mysleli, že přijelo mužstvo, které nikdy nehrálo evropské poháry. Mysleli si, že to zvládnou úplně v pohodě a my je naopak překvapili." Plzeň dokázala přes skandinávské soupeře přejít do základní skupiny Ligy mistrů.

Ačkoliv to dříve odmítal, připouští už nyní Vrba, že účast v základní skupině byla jakousi odměnou pro jeho tým. V té se plzeňští utkali i s giganty AC Milán a Barcelonou. Katalánský klub si Pavel Vrba podle svých slov přál ze všech možných soupeřů nejméně, protože jej považuje za nejlepší tým světa. Což prý Barcelona v zápasech s Plzní potvrdila. S Milánem ovšem Viktoriině dokázali sehrát dvě vyrovnané partie. "V dvojutkání s AC Milán jsme ukázali, že s takovými mužstvy se dá hrát otevřený fotbal. Že máme tu kvalitu, která těm mužstvům konkurovat může."

S posledním účastníkem skupiny běloruským Bate Borisov se Plzeň přetahovala o třetí místo zajišťující postup do Evropské ligy. Viktorie nakonec dokázala v klíčovém zápase porazit Borisov na jeho hřišti 1:0. "Mužstvo si za výkon v Borisově postup zasloužilo," říká dnes Vrba.

A věří si i v Evropské lize. "Když dostanete velikány jako Manchester tak je to odměna. Ale já bych byl rád, kdybychom dostali tu odměnu až po jednom dvou kolech. Protože věřím tomu, že když dostaneme mužstvo typu Kodaně nebo Trondheimu, tak jsem schopni postoupit dál," uvedl pro Českou televizi Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články