Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ČT bude vysílat fotbalové Euro

Praha – Po dvouletém složitém vyjednávání se dnes v podvečer podařilo České televizi získat práva na vysílání Mistrovství Evropy ve fotbale z Polska a Ukrajiny. Diváci v České republice tak budou prostřednictvím ČT4 od 8. června 2012 sledovat, jak se bude dařit naší reprezentaci.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Celkem bude Česká televize vysílat 31 zápasů z osmi polských a ukrajinských měst. Z toho 27 zápasů bude ČT4 vysílat v přímém přenosu. Diváky jistě potěší, že vysílací práva se vztahují i na internetové vysílání včetně záznamů jednotlivých utkání, které bude možné sledovat v iVysílání České televize.

"Nejvíc mě těší, že uděláme radost českým příznivcům fotbalu, kteří nám po celou dobu vyjednávání dávali najevo, že si přejí Euro vidět právě v České televizi. Můžu jim slíbit, že ČT4 připraví jako vždy ten nejlepší sportovní servis," řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Tvrdá vyjednávání se šťastným koncem

Ještě před několika dny přitom vypadala situace téměř beznadějně. Na původně požadovanou cenu vysílacích práv nebyla ochotna přistoupit žádná z tuzemských televizí. Komplikovaná jednání nakonec přinesla úspěch. "Jsem rád, že Česká televize může vysílat Euro. Problém, kterému jsme museli čelit, byla vysoká vyjednávací cena, která byla dána tím, že předchozí mistrovství koupila televize Prima. Naštěstí organizátoři prokázali rozumný přístup a nakonec jsme se dokázali dohodnout," dodal Dvořák.

To, že vyjednávání nebylo vůbec jednoduché, potvrdil i výkonný ředitel ČT4 Jiří Ponikelský. "Vyjednávání byla místy velmi tvrdá, ale na druhou stranu probíhala korektně. Cenu se nakonec podařilo stlačit k maximální hranici, kterou jsme byli schopni akceptovat. Myslím, že jsme sportovním příznivcům dali krásný předvánoční dárek," radoval se po podpisu smlouvy Ponikelský.

Zprávu přivítalo i vedení Fotbalové asociace ČR. "Je to samozřejmě dobrá zpráva pro českého fanouška, protože si nedokážu představit, že bychom byli na mistrovství Evropy a nebyly zápasy na veřejnoprávní televizi. Je to velký úspěch České televize a jsem za to strašně rád," prohlásil předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta.

Kdy a proti komu budou hrát čeští reprezentanti, bude jasné už pátek. V ukrajinském Kyjevě proběhne slavnostní los základních skupin.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Richarda Samka a Lenky Drmotové
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články