Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kejval: Měl jsem pocit, že olympiáda může začít každým dnem

Praha – Do začátku olympijských her v Londýně zbývá už jen 344 dní a pořadatelé pomalu dokončují poslední nedodělky. Z inspekční cesty se vrátil místopředseda Českého olympijského výboru pro marketing Jiří Kejval. Z organizace a finišujících příprav má dobrý pocit. Vyzdvihl především centrální část olympijského parku i luxusní provedení olympijské vesnice. Navzdory nedávným nepokojům, které propukly v britské metropoli, se bezpečnostních excesům během her neobává.

Jiří Kejval
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Měl jsem popcit, že olympiáda může začít každým dnem, protože většina sportovišť už byla připravena. Mám dobrý pocit," uvedl Kejval.

Velký dojem udělala na místopředsedu ČOV centrální část olympijského parku, kde leží sportoviště těsně vedle sebe. "Součástí je i olympijská vesnice, která je velmi pěkně vytvořena. Podle mého názoru jsou tam největší a nejluxusnější pokoje pro atlety, které kdy měli," podotkl Kejval.

Největší změnou je podle něj prodej vstupenek. Při minulých hrách se stávalo, že ochozy i přesto, že bylo vyprodáno, zely prázdnotou. To by se tentokrát stát nemělo. Britové se totiž rozhodli udělat systém "no empty seats". "Budete mít vstupenku a zjistíte třeba hodinu před začátkem, že to nestíhate. Můžete přijít k nejbližšímu ticketingovému centru, kterých bude po městě celá řada - jedno by mělo být i v českém olympijském domě - a tam vrátíte lístek. Když budete čekat před stadionem a někdo lístek vrátí, dodatečně vám ho vytisknou a vy můžete jít na stadion," popsal Kejval. "Pořadatelé očekávají, že budou zaplněná hlediště a bude skvělá atmosféra," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Jiřím Kejvalem

Londýn sice v posledních dnech zažil vlnu násilností, Kejval však obavy z narušené bezpečnosti během samotných her nesdílí. "Angličané jsou skvělí v tom, že každou nevýhodu obrátí ve výhodu. Říkali, že je super, že se to stalo, že vědí, na co se mají připravit a že můžou garantovat, že se určitě nic podobného v průběhu olympijských her nestane," dodal Kejval.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články