Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zklamání i hrdost. Máme excelentní mladé hráče, zní od Portugalců

Praha - Portugalští fotbalisté byli po prohraném finále ME do 21 let hodně smutní a zklamaní. O jejich osudu rozhodl penaltový rozstřel, což zanechalo trpkou pachuť nespravedlnosti. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova však cítilo také hrdost za svůj celkový výkon na šampionátu.

Portugalští fotbalisté do 21 let
zdroj: ČTK/ZUMA

Svěřenci trenéra Ruie Jorge na turnaji zaujali atraktivní ofenzivní hrou a například v semifinále překvapivě deklasovali favorizované Německo 5:0. Ve finále v pražském Edenu ale Portugalci nedali v normální hrací době přes řadu šancí gól a na penalty Švédům podlehli 3:4.

"Možná jsme mohli udělat víc, abychom se vyhnuli tomuto výsledku. Je to velké zklamání pro nás všechny. Také nám chybělo trošku víc štěstí," řekl záložník Bernardo Silva. "Každá porážka je těžká, a když prohrajete v penaltovém rozstřelu, je to ještě krutější. Ale takový je fotbal a musíme mít hlavy nahoře s ohledem na to, co jsme dokázali," přidal obránce Paulo Oliveira.

Portugalci v průběhu ME dostali ze hry jediný gól, shodou okolností v základní skupině proti Švédsku. "Teď cítíme, že to je nespravedlivé, protože jsme udělali pro vítězství všechno. Ale je normální, že se tak cítíme. Důležité je, abychom se probudili s vědomím, že jsme na hřišti nechali vše," upozornil trenér Jorge. "Je pravda, že náš tým dosáhl něčeho úžasného, od prvního utkání byl skvělý. Chci hráčům za předvedené výkony poděkovat," dodal kouč.

Hrdost cítili i portugalští hráči. "Musíme pogratulovat Švédsku, ale musíme být pyšní na to, co se nám podařilo. Ukázali jsme Portugalcům, že mohou být sebevědomí do budoucna, protože máme některé excelentní mladé hráče," konstatoval záložník Joao Mário.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články